Ute av mørket

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Trond Iversen (25) ble vraket fra landslaget, og startet langrennssesongen som kretsløper for Buskerud. I dag mottar han høyst sannsynlig krystallkula for sammenlagtseier i sprintcupen.

Mjøndal-gutten er nok den første løperen i moderne tid som har greid kunststykket å både delta i OL og vinne verdenscupen uten å tilhøre et landslag.

- Det er klart, jeg har hatt nesten maksimal uttelling. Men jeg tror ikke forskjellen er så stor sjøl om man står utenfor landslaget. Jeg har hatt det bra, jeg, sier Iversen til Dagbladet.

Høye mål

Den største forskjellen er økonomien. Iversen har utenom pengepremiene han har fått for pallplasseringene i verdenscupen, hatt 40000 i årslønn gjennom en deltidsstilling i Cresco.

- Det er ikke all verden, men samboeren min er sjukepleier, så vi har greid oss på hennes lønn sjøl om de daglige utgiftene er store, smiler han.

Begrunnelsen for å vrake Iversen fra sprintlandslaget i fjor var at han var for dårlig i fristil. Sammen med ekslandslagstrener Steinar Mundal tok han et skippertak for å bli bedre skøyteteknisk i fjor høst. Det greide han med glans, blant annet med seieren i prøve-VM i Val di Fiemme og sjetteplassen i OL.

- Håper det blir landslagsplass neste år, sier han tørt.

- Hadde du drømt om en så bra sesong som dette i oktober?

- Nja, jeg hadde faktisk høye målsetninger. Før sesongen sa jeg til treneren min at målet var å komme på pallen i alle klassiske sprintrenn, og bli blant de ti beste i skøyting. Bortsett fra ett skøyterenn, har jeg greid det.

Brun rennessanse

194 centimeter lange Trond Iversen skiller seg ikke bare reint fysisk fra de fleste andre norske skistjernene. Han er ekstremt utadvendt, og strekker seg langt for å tekkes mediene.

Trond Iversen

Født: 22. mars 1976, i Drammen

Høyde/vekt: 193/93

Sivil status:Ugift

Bosted: Mjøndalen

Aktuell: Går v-cupavslutningen i sprint i Holmenkollen i kveld.

- I går hadde jeg avtale med Aftenposten klokka ni i Holmenkollen. Det jeg ikke tenkte på da og var at jeg måtte kjøre inn til Oslo fra Drammen i rushtida. Så jeg sto opp klokka sju for å rekke det. Derfor er jeg skikkelig trøtt nå.

For når Dagbladet møter Iversen, har klokka rukket å bli 22.30 på kvelden. For å si det sånn: Bjørn Dæhlie hadde neppe stilt opp på det samme i sin glanstid. Og som folk flest fra Mjøndalen er også unge Iversen opptatt av nasjonalsporten bandy.

- Vi blei norgesmestre her om dagen, og i år skal fotballlaget rykke opp fra tredjedivisjon. Sjøl fikk jeg et stipend på 20000 kroner av idrettslaget for OL-innsatsen.

- Nå har jeg virkelig tro på en ny æra for Mjøndalen, ler Iversen.

KLAR TIL Å TA IMOT: Trond Iversen er strålende fornøyd med sesongen, og gleder seg til å imot krystallkula som går til vinneren av verdenscupen i sprint.