Ute av svømme-EM

Norges deltagelse i svømme-EM for menn i Tyrkia ble kortvarig. Under kvalifiseringen i dag røk flere ut, selv om noen var nær en semifinale-plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tom Eilert Karlsen fra svømmeklubben Varg i Oslo fikk 18. beste tid på 100 meter rygg i kvalifiseringen. Han ble nummer sju i sitt heat. Men 57,08 holdt ikke til en plass i semifinalen. Da måtte han ha svømt minst 11 hundredeler raskere. Likevel er dagens innsats det nest beste resultatet for Karlsen noensinne i øvelsen. Beste tid i kvalifiseringen ble 55,77, satt av Stev Theloke fra Tyskland.

100 meter bryst

Heller ikke i øvelsen 100 meter bryst for menn klarte noen norske å kvalifisere seg til en semifinale-plass. Børge Mørk kom på 18. plass totalt, selv om han ble nestbest i sitt heat. Mørks tid var

1.04,96. Kvalifiseringstiden for semifinale var to tideler raskere enn den gjeldene norske rekorden.

Beste tid i kvalifiseringen ble 1,02,01, satt av Domenico Fioravanti fra Italia.

Butterfly

Vermund Vetnes fikk tiden 25,42 på 50 meter butterfly. Petter Sjødal fikk tiden 25,33. Ingen av tidene holdt til videre avansement i EM, med henholdsvis en 24. plass og 20. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer