Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semifinale kvinner 400 meter hekk

Ute av VM

Amalie Iuel endte på fjerdeplass i semifinalens andre heat.

Sportsnyhetene: Amalie Iuel gjennomførte sitt nest beste løp noensinne, men det holdt ikke til avansement. Dette og mer i Sportsnyhetene. Vis mer

Amalie Iuel hadde nest beste tid i forkant av semifinalen i 400 meter hekk onsdag. Bare amerikanske Sydney McLaughlin hadde løpt raskere i årets VM. Det tydet derfor på at Iuel hadde gode muligheter til å ta seg videre til finalen i Doha.

Det gjorde hun derimot ikke.

Iuel løp inn til en fjerde plass i det andre heatet, noe som ikke holdt inn til VM-finale.

Jamaicanske Rushell Clayton vant heatet på 54,17, mens Iuel løp på 55,03. Tiden viser til hennes nest beste løp noen gang. Derfor er også Iuel fornøyd, til tross for at finaleplassen røyk. Hekkeløperen har gjennomført sine to beste løp i dette årets VM.

BLID SOM EN SOL: Amalie Iuel var fornøyd med egen innsats tross VM-exit. Video/reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

På spørsmål på hvordan hun har klart det, svarer hun dette til NRK:

- Det handler om å kjenne på godfølelsen den dagen, nullstille og huske på at jeg har et løp i dag også. Det er tøft, men jeg følte jeg klarte det greit, sier hun og fortsetter:

- I dag holdt det akkurat ikke. Jeg må ta med meg at det er mitt nest beste løp noensinne. Jeg er veldig fornøyd med dette VM-et.

Også trener Leif Olav Alnes er glad på Iuels vegne.

- Hun har klart å etablere seg på et høyere nivå, og det digger jeg, sier Alnes til NRK.

Et nytt nivå

I forkant av løpet sa Iuel dette til NRK:

- Jeg føler meg bra og kroppen føles overraskende bra. Vi får se om det er noe igjen i tanken. Var veldig fornøyd med løpet i går, så jeg håper jeg kan repetere det så godt som mulig.

Leif Olav Alnes var ikke i tvil om at dette kom til å bli et spennende løp.

- Vi får se. Hun må bare gønne på. Det er vanskelig å gjøre det samme som i går, men det er flott at hun har nådd et nytt nivå. Vi får vi se om hun klarer å etablere det noe mer stabilt, sa Alnes til NRK før løpet.

Også Karsten Warholm var spent på hvordan det ville gå.

- Jeg har troa på Amalie. Litt spent på hva det koster for henne, så jeg ser fram til det. Føler alt kan skje, så det blir et tøft løp å se på, sa Warholm.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

REKORD: Amalie Iuel viste VM-form da hun suste inn til ny norgesrekord i forsøket på 400 meter hekk. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Ny norsk rekord

Tirsdag tok Amalie Iuel ny norsk rekord i kvalifiseringsløpet på 400 meter hekk med tiden 54.72. Den danskfødte hekkeløperen presset ned rekorden fra juni med 43 hundredeler, og var strålende fornøyd etter løpet.

- Det var veldig moro. Jeg var forberedt på at jeg måtte løpe dette heatet som om jeg bare skulle løpe ett løp, så jeg måtte bare gå for det, fortalte Amalie Iuel til Dagbladet.

- Hva tenkte du da du så supertida din på tavla?

- Jeg må si jeg var overrasket, men samtidig ikke veldig overrasket. Jeg hadde en veldig god følelse på oppvarmingen og også på treningsøktene opp mot VM. Det er gøy å se at de tidene jeg har hatt på trening også gjenspeiler seg i konkurranse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling