Ute i fem uker

Nils Johan Semb var ikke den eneste som fortvilte etter Frode Grodås' fingerbrudd i går. - Dette er total katastrofe for klubben vår, utbrøt Schalke 04s manager Rudi Assauer da Dagbladet brakte ham den dårlige nyheten. For Grodås' egen del kunne ikke skaden kommet mer ubeleilig.

Et godt VM, en kanonkamp i Sembs A-landslagsdebut for to uker siden og en imponerende start hos sin nye arbeidsgiver. Ballen hadde akkurat begynte å rulle i et nytt lykkelig kapittel i Frodes fotball-liv. I går ettermiddag ble det bråstopp. Tidlig i økta på Greibanen kom han i kontakt med keepertrener Erik Thorstvedts fotballstøvel. - Frode gikk etter ballen i beina mine, og fikk fingeren i kontakt med skoen min, sier Thorstvedt. - Jeg skjønte tidlig at noe var galt. Jeg hørte et klikk, men visste ikke om det var håndleddet som gikk ut av ledd eller noe annet. Det var ikke noen tvil om at det var noe litt alvorlig som skjedde, sier Grodås.

Etableringsfase

Sorger skal som kjent ikke tas på forskudd. Men i verste fall kan smellen i går ha vært starten på en ny bølgedal i Frodes keepertilværelse. Nettopp den neste måneden skulle den norske keeperkjempen bruke på å spille seg til en plass som et soleklart førstevalg i Schalke 04. Når Frode er spilleklar igjen om en drøy måned må han kjempe med Oliver Reck. Reck ble kjøpt fra Werder Bremen før årets sesong, og er klar midt i oktober. - Det er aldri noen god timing for slike skader, og den gjør nok ikke situasjonen i Schalke lettere, men dette kan jeg ikke gjøre noe med, sier en ulykkelig Grodås.

- Katastrofe

I Schalke mottok de gårsdagens Grodås-skade med fortvilelse. Klubbens manager Rudi Assauer reagerte med kraftig språkbruk da Dagbladet overbrakte nyheten. - Det er en total katastrofe for klubben vår, utbrøt Assauer. Den ellers så kultiverte manageren, kjent for sin sigar-røyking under kampene, bannet uhemmet: - Verdammte Scheise, eine Katastrofe, var et av uttrykkene som ikke egner seg for oversettelse. Schalkes trener Huub Stevens reagerte også med frustrasjon: - Jeg kan ikke tro det jeg nå hører! - Dette var vel det som manglet..., sukket treneren som ville satse hundre prosent på den norske landslagsmålvakten i de beinharde ukene som venter den tyske Bundesliga-klubben.

Hektisk

Onsdag spiller Schalke mot Kjetil Rekdals Hertha Berlin i Bundesliga. Så følger åtte kamper som avgjør om Schalke 04 blir en suksess eller fiasko denne sesongen. I løpet av 24 dager spiller klubben fem Bundesliga-kamper, to kamper i UEFA-cupen mot tsjekkiske Slavia Praha, og 2.runde-kampen i den tyske cupen, mot Borussia Dortmund.