- Ute i tre måneder

Solskjær kan bli lenge borte fra fotballen, men skamroses av Ferguson.

Ole Gunnar Solskjær kan bli borte fra fotballen i tre måneder, melder Manchester Uniteds offisielle nettside.

Kristiansunderen har fått føling med kneskaden som holdt ham ute store deler av forrige sesong, og onsdag ble det klart at Solskjær ikke ble med på Uniteds USA-turne.

United-manager Sir Alex Ferguson sa torsdag at Solskjær risikerer en pause på opp til tre måneder. Det kan bety at Solskjær ikke er tilbake før i månedsskiftet oktober/november.

Da ryker de første månedene av den engelske sesongen, samt viktige VM-kvalifiseringskamper for Norge.

- Det er uheldig at en spiller av hans kaliber mister de beste årene av sin fotballkarriere, sa Ferguson til Uniteds nettside.

Han er på plass i Philadelphia. United skal spille tre kamper under sin USA-turne.

- Det er bare de siste to-tre årene Solskjær er blitt en stabilt god spiller for oss. Før det var han en spiller vi ofte lot starte på benken fordi han var så god til å analysere spillet. Trolig er han tidenes beste innbytter, sier Ferguson.

Solskjær skal med det første oppsøke en spesialist. Men nordmannen frykter ikke at karrieren er over.

- Jeg føler meg ikke mer truet nå enn før, sa Solskjær ifølge tabloidavisen The Sun torsdag.

- Jeg har fortsatt mye å gi denne klubben, sa han i intervjuet gjengitt på Uniteds nettside.

Flere engelske medier spekulerer i at de gjentatte skadeproblemene vil føre til at Solskjær blir solgt fra United, blant annet for å få ned lønnsutgiftene på spillere som ikke figurerer fast på A-laget.

Onsdag skrev Solskjær dette på sin hjemmeside hos Solution:

- I det siste har jeg ikke vært i nærheten av å kunne gi 100 prosent på trening, så derfor er det naturlig at jeg står over USA-turen med laget. Skal i den nærmeste framtid undersøkes av en knespesialist for å se hva som er feil med kneet.

- I mellomtiden trener jeg styrke og sykling for å holde formen ved like. Å spille fotball er uansett ikke noe alternativ nå inntil jeg får beskjed fra det medisinske apparatet i klubben. I og med at jeg ikke trener fotball så ser det mørkt ut med tanke på seriestarten i år, skrev Solskjær.

(NTB)