Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel Wass skjeller ut Åge Hareide og DBU

Utelatt spiller med knallhard kritikk mot Hareide

Daniel Wass mener Åge Hareide og det danske fotballforbundet har skylden for at han ble vraket til VM-troppen.

IRRITERT: Daniel Wass er lei av å bli beskyldt for å være illojal og legger skylden på det danske fotballforbundet for at han ikke er med i Danmarks VM-tropp. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA /NTB scanpix
IRRITERT: Daniel Wass er lei av å bli beskyldt for å være illojal og legger skylden på det danske fotballforbundet for at han ikke er med i Danmarks VM-tropp. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA /NTB scanpix Vis mer

Åge Hareide valgte å droppe Celta Vigos Daniel Wass fra den danske troppen. Det har vakt oppsikt i Danmark.

Det har lenge vært uenighet mellom spilleren og forbundet etter at Wass meldte avbud fra landskampene mot Polen og Montenegro i oktober 2016, angivelig på grunn av en skade, men spilte så en kamp mot Barcelona kun fire dager etter avbudet og før landskampoppholdet.

Nå har midtbanespilleren tatt bladet fra munnen og til avisa BT kommer Wass med sterk kritikk av den norske landslagstreneren og det danske fotballforbundet DBU. I et langt og åpenhjertig intervju forteller Wass om hvordan DBU ifølge ham har vridd om på sakens natur.

- Jeg føler at mitt fravær den gangen stadig holdes mot meg, det er den jeg kritiseres for, men det er ikke jeg som har gjort den største feilen. Det er DBU. Jeg stod ikke over kampen på grunn av skade. Jeg meldte avbud på grunn av personlige årsaker. Det fortalte jeg til Åge fire dager før kampen mot Barcelona, og det ble akseptert av Åge, som hadde forståelse for det, sier Wass.

Wass mener Hareide og fotballforbundet har forkludret beskjeden og bevisst stemplet dansken med fortid i Fredrikstad som illojal overfor landslaget.

- Han spurte meg, hva vi skulle melde utad og vi ble enige om å kalle det en skade. Men så ga DBU ut meldingen allerede dagen før kampen mot Barcelona, og så begynner hele balladen, og jeg blir stemplet som illojal av hele fotball-danmark. Det vil jeg selvfølgelig ikke ha på meg, for jeg har ikke vært annet enn lojal, og Åge visste utmerket godt at jeg skulle spille Barcelona-kampen, sier Daniel Wass til BT.

- Jeg sa til Åge at jeg ikke bryr meg om hva dere forteller utad, for ingen har noe med hva slags personlige årsaker som var bakgrunnen for avbudet mitt. Så DBU kunne skrive at det var en skade eller hva som helst de ønsket, så lenge de ventet til etter Barcelona-kampen. Det gjorde de ikke. De meldte en skade ut dagen før kampen, og så er det jeg som står igjen som skurken, mens Åge og DBU ikke får kritikk for å ikke ta med en av Danmarks beste spillere til VM.

BT har siden fredag ettermiddag forsøkt å få kontakt med Hareide, men har via det danske landslagets pressesjef fått beskjed om at Hareide ikke er tilgjengelig før danskenes landskamp mot Sverige i kveld. Heller ikke Dagbladet har lykkes med å nå Hareide.

- Mer enn god nok

Da La Liga-profilen som ryktes en snarlig overgang til Valenica ikke kom med i den danske troppen var det flere som hevet på øyenbrynene. Blant dem er Viasat-kommentator og spansk fotball-ekspert Petter Veland.

- Fotballfaglig er det ikke tvil om at Daniel Wass er mer enn god nok for den danske VM-troppen. Han er topp fem-topp sju spillere de har i Danmark.

- Samtidig har han ikke nytt tillit under Hareide, det er lenge siden han har spilt for landslaget, og derfor kom ikke dette som noen bombe at han ikke er med. Hareide har nok gjort sine vurderinger og kommet fram til at det er best at han ikke er i troppen, sier Veland til Dagbladet.

Daniel Wass har levert en svært god sesong for Celta Vigo, og står med imponerende 13 målpoeng på 34 kamper i La Liga. Veland legger ikke skjul på at det er en mann Danmark hadde hatt bruk for ute på banen.

- Han har gjort det så bra at flere spanske eksperter har han på benken når de skal sette opp årets lag fra sesongen som gikk. Og alle som ser en La Liga-kamp en gang i ny og ne vet at konkurransen der er knallhard, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media