Ingebrigtsen-brødrene om Qatar

Utelukker boikott: - Kan ikke blande idrett og politikk

Henrik Ingebrigtsen trekker linjer til antikken på spørsmål om hvorfor det ikke er aktuelt å boikotte VM i Qatar. Filip Ingebrigtsen er av samme oppfatning.

SUPERBRØDRE: Hverken Henrik eller Filip Ingebrigtsen har vurdert å boikotte årets store friidrettsbegivenhet. De tre brødrene blir etter alt å dømme å se på startstreken i Doha. Foto: NTB scanpix
SUPERBRØDRE: Hverken Henrik eller Filip Ingebrigtsen har vurdert å boikotte årets store friidrettsbegivenhet. De tre brødrene blir etter alt å dømme å se på startstreken i Doha. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I månedsskiftet september/oktober samles friidrettseliten i Doha, Qatar. Byen vant kampen om å arrangere mot Barcelona, Spania og Eugene, USA, og i løpet av ti dager skal det deles ut et drøss medaljer, heder og ære til verdens beste friidrettsutøvere.

Siden mesterskapet ble tildelt nasjonen, har det blitt ytret mye kritikk mot valget av lokasjon. Qatar har tidligere, og blir fortsatt, kritisert for hvordan de skaffet seg fotball-VM, og forholdene arbeiderne som bygger stadionene blir utsatt for.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer