Ingebrigtsen-brødrene om Qatar

Utelukker boikott: - Kan ikke blande idrett og politikk

Henrik Ingebrigtsen trekker linjer til antikken på spørsmål om hvorfor det ikke er aktuelt å boikotte VM i Qatar. Filip Ingebrigtsen er av samme oppfatning.

SUPERBRØDRE: Hverken Henrik eller Filip Ingebrigtsen har vurdert å boikotte årets store friidrettsbegivenhet. De tre brødrene blir etter alt å dømme å se på startstreken i Doha. Foto: NTB scanpix
SUPERBRØDRE: Hverken Henrik eller Filip Ingebrigtsen har vurdert å boikotte årets store friidrettsbegivenhet. De tre brødrene blir etter alt å dømme å se på startstreken i Doha. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I månedsskiftet september/oktober samles friidrettseliten i Doha, Qatar. Byen vant kampen om å arrangere mot Barcelona, Spania og Eugene, USA, og i løpet av ti dager skal det deles ut et drøss medaljer, heder og ære til verdens beste friidrettsutøvere.

Siden mesterskapet ble tildelt nasjonen, har det blitt ytret mye kritikk mot valget av lokasjon. Qatar har tidligere, og blir fortsatt, kritisert for hvordan de skaffet seg fotball-VM, og forholdene arbeiderne som bygger stadionene blir utsatt for.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer