Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Utelukker ikke at jeg blir RBK-trener»

Knut Torbjørn Eggen utelukker ikke at han blir Rosenborg-trener i 2006.

-  Jeg har et tett forhold til Rosenborg, har spilt der i 14 sesonger og både vært juniortrener og assistenttrener på A-laget. Neste år blir jeg i Fredrikstad, når det gjelder 2006 utelukker jeg ikke noe, sier Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet.

-  Ikke til salgs

Teorien er at Rosenborg havner på en mellomløsning neste sesong, for så å sikre seg Eggen junior fra neste høst.

-  Rosenborg er i hjertet mitt, jeg har masse kamerater i miljøet rundt klubben og en far som fortsatt jobber der. Selv har jeg aldri hatt noen fastlagt plan for trenerkarrieren min, så 2006 kan jeg ikke si noe om. Kontrakten min med FFK skal evalueres etter neste sesong. Hva som skjer videre, er det ingen som vet, sier han.

Selv om Eggen ikke vil si det med reine ord, skinner det igjennom at han en gang kan tenke seg å bli RBK-trener.

-  Tre ting må være på plass før det kan bli virkelighet. For det første må begge parter føle at jeg er dyktig nok, jeg må være etterspurt og tilgjengelig. Jeg utelukker ikke at jeg blir RBK-trener igjen, men ikke i 2005. Jeg er ikke til salgs, sier han.

Ikke tema

I Fredrikstad er ikke spekulasjonene rundt treneren noe tema.

-  Knut Torbjørn har kontrakt med oss ut 2006. Etter neste sesong blir det en gjensidig evaluering. Jeg skjønner at pressen spekulerer i trenerne, men hos oss er det ikke noe tema. Vi har et arbeidsforhold som vi er veldig trygge på, sier Frode Kværneng, styreleder i FFK Sport ASA.

Uansett tilbud utenfra kommer ikke Fredrikstad til å slippe Eggen.

-  Det hjelper ikke om Rosenborg kommer med et tilbud. Knut Torbjørn er ikke til salgs, sier Frode Kværneng.

Etter at tippeligakontrakten var sikret søndag kveld, var Eggen junior midtpunktet på en heidundranes seiersfest i joggedress.

-  At vi reddet plassen så tidlig, gir oss ei ukes forsprang i jobbingen med nye spillere. Vi skal ha fem-seks nye, deriblant to-tre sidebacker, to midtbanespillere og minst én spiss til, sier Eggen.

Det eneste FFK er godt forspent med, er midtstoppere. Kjøpet av Raio Piiroja er det beste noen tippeligaklubb har gjort denne høsten. På de åtte kampene han har spilt, har FFK ikke tapt.

Tipset av VIF

-  Etter 3- 0-tapet mot Vålerenga 8. august ble vi tipset av Vålerenga-direktør Kjetil Siem om Piiroja. For Vålerenga holdt det å ha «Panzer» Hagen. Det tipset takker vi for. Deretter ringte jeg Teitur Thordarson, som hentet Piiroja til Flora Tallinn som tenåring. Siden har forsvaret vårt vært tett, sier Knut Torbjørn Eggen.

DØRA PÅ GLØTT: Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen utelukker ikke at han kan havne i Rosenborg etter neste sesong, når kontrakten hans med Fredrikstad skal evalueres.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media