Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utelukker ikke FFK-Eggen

Rune Bratseth åpner for at Knut Torbjørn Eggen kan bli den neste sjefen på Lerkendal.

TRONDHEIM (Dagbladet): I overgangsperioden fram til høsten 2005 ser ikke RBK-direktøren bort fra at Eggen senior og Per Joar Hansen kan styre Rosenborg-skuta.

-  Jeg ser løsningen og jeg utelukker den ikke, sier Rune Bratseth til Dagbladet. -  Men egentlig har jeg ikke så lyst til å kommentere det neste trenerspørsmålet akkurat nå.

Nils Arne Eggen og Per Joar Hansen var delaktige i alle møtene som førte til gårsdagens kortsiktige kompromiss. By Rise-assistent Per Joar Hansen har også fått beskjed om at han får fortsette som RBK-trener når Ola By Rise formelt avskjediges i London 7. desember. Og ut og inn av møtedørene - og ut og inn av Brakka for å få seg en filtersigarett mellom alle de viktige samtalene - gikk Nils Arne Eggen.

Med god lyst til å gjøre enda en innsats for klubben.

Ikke noe nå

-  Jeg kan ikke si så mye, men jeg skal helt sikkert ikke gjøre noe nå, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet. -  Hva det blir til videre får vi se på. For jeg vil jo alltid være her i Rosenborg.

-  Det er jo her jeg jobber og hører hjemme.

At sønnen Knut Torbjørn Eggen før eller siden blir trener på Lerkendal er ingen hemmelighet. Han har røttene, han har pondusen og han har den faglige kompetansen. Men fordi han ikke vil forlate den kontrakten han har med Fredrikstad er han ikke åpen før om ett år.

-  Neste sesong er jeg trener i Fredrikstad. Det er jeg ganske sikker på, sier Eggen jr. til Dagbladet.

Men han greier ikke å skjule lysten til å komme tilbake en dag å overta klubben i sitt hjerte. Natt til torsdag, etter det skuffende PSV-tapet, satt han i samtale med far Eggen og Erik Solér. Tema: Situasjonen i Rosenborg.

-  Jeg utelukker selvsagt ikke at jeg blir RBK-trener en gang i framtida. Neste høst skal avtalen min med FFK reforhandles. Den er oppsigbar for begge parter, sier Eggen junior.

Ikke blodfersk sak

Og de er derfor man vil vurdere en mellomløsning med dagens assistent og Eggen senior med tanke på neste sesong.

-  Sjøl om saken i dag ikke er blodfersk så er den heller ikke veldig gammel, sier Rune Bratseth. -  Derfor har vi heller ikke gjort noe med trenerspørsmålet for neste sesong. Men vi skal begynne nå - det neste trenerteamet må helst på plass så fort som mulig.

-  Og tanken som er skissert er selvfølgelig ikke utenkelig.

Da Dagbladet onsdag skrev at Ola By Rise ville få sparken etter sesongslutt, skjønte RBK-direktørene Rune Bratseth og Nils Skutle at den planlagte evalueringa i november måtte framskyndes. Den begynte i går klokka 10.00, og klokka 16.00 fikk Ola By Rise sin avskjed. Men ikke på stedet - først etter Rosenborgs mesterligakamp mot Arsenal om 46 dager.

Forstå det den som vil.

-  Da jeg kom til Lerkendal i går morges hadde jeg ikke trodd det ville ende sånn, sier Rune Bratseth. -  Jeg var redd for at Ola (By Rise) ville forlate klubben i sinne. Og derfor er jeg imponert av den måten han taklet dagen og samtalene på.

-  Nå vil vi skilles som venner.

Men Ola By Rise hadde ingen muligheter til å få fortsette i jobben. Det hadde RBK-sjefene, slik Dagbladet skrev onsdag, bestemt på forhånd.

Ingen vei utenom

-  Vi kunne ikke ende noe annet sted, sier Bratseth. -  Men det som gjør saken så vond er at det handler om en kamerat. Men som leder var jeg nødt til å skyve vennskapet til side - og gjøre jobben min.

Bratseth, som er blitt hardt kritisert for sin manglende støtte da det stormet rundt By Rise, sitter igjen med en bedre løsning enn han hadde våget å drømme om.

-  Grunnen til at jeg ikke gikk ut og ga Ola støtte var at jeg ikke ville lyve, sier Bratseth til Dagbladet. -  I utgangspunktet ville jeg jo selvfølgelig at Ola skulle lykkes i jobben. For da hadde vi fått den kontinuiteten vi er på jakt etter, men dessverre ble det ikke sånn.

-  Det var ingen vei utenom den avgjørelsen som ble tatt.

HAR LYST: FFK-trener Knut Torbjørn Eggen smilte lurt i garderoben i går kveld, og legger ikke skjul på at han fristes av trenerjobben i Rosenborg. - Neste høst skal avtalen min med FFK reforhandles. Den er oppsigbar for begge parter, sier Eggen junior.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media