ALVORLIG: Politiadvokat Morten Stene uttaler seg i forbindelse med overgangssaken i Stabæk og Vålerenga.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
ALVORLIG: Politiadvokat Morten Stene uttaler seg i forbindelse med overgangssaken i Stabæk og Vålerenga. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

Utelukker ikke flere pågripelser i Gunnarsson-saken

- Det er en alvorlig sak, sier politiet.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i overgangssaken til Veigar Páll Gunnarson. Onsdag ble to klubbledere arrestert og siktet.

Sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga som er i permisjon, og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk ble pågrepet og siktet onsdag formiddag av politiet i Asker og Bærum.

De to er siktet for grovt økonomisk utroskap. Politiet ransaket de to personenes adresser samt lokalene til de to klubbene og har beslaglagt datamaskiner og dokumenter. Onsdag satt de i avhør og politiet vil vurdere om de skal holdes i varetekt etter at avhørene er ferdig.

- Det er en alvorlig sak og har en strafferamme på seks år. Vi kan ikke utelukke flere pågripelser i saken, sa politiadvokat Morten Stene til NTB.

Politiet vurderer verdien av Vålerenga-spilleren Gunnarsson til fem millioner kroner.

- Den videre etterforskning vil blant annet konsentrere seg om å avklare de siktedes rolle i saken. Videre vil man søke å avdekke om andre involverte personer eller foretak har gjort seg skyldig i noe straffbart ved spillerovergangen. Det vil også bli foretatt etterforskningsskritt i Sør-Trøndelag politidistrikt, sa Stene.

Rosenborg fikk onsdag beskjed fra politiet om at sportslig leder Erik Hoftun og tidligere daglig leder Nils Skutle må stille som vitner i saken.

Ikke til å leve med Norges Fotballforbund liker dårlig at sentrale skikkelser i norsk fotball blir siktet for økonomisk utroskap.

- Dette er dårlig for fotballens omdømme at det blir tatt ut siktelse, men ingen er foreløpig dømt, sa fotballpresident Yngve Hallén onsdag.

- Vi kan ikke leve med ledere som eventuelt blir dømt, men skjer det så det være opp til klubben å ta den endelige avgjørelsen. Forbundet må diskutere om vi skal ta opp igjen retningslinjene for fair play, slik at vi kan gjenoppbygge moralen, fortsatte Hallén.

Fotballpresidenten er dessuten redd at det kan være flere lignende saker i norsk fotball, men at NFF nå må se framover.

Haakonsen uforstående til anklager Haakonsens advokat Peder Morset sier hans klient stiller seg uforstående til anklagene.

- Vi er på vei til politihuset nå. Det jeg vet er at Haakonsen stiller seg uforstående til anklagene som er rettet mot ham. Jeg ønsker ikke å komme inn på dette nå, for avhørene er fortsatt ikke påbegynt, sa Haakonsens advokat Peder Morset til NRK.

Ventet besøk fra Økokrim I Stabæk sier man at det ikke var uventet at Økokrim kom på besøk.

- Det at Økokrim møter opp for å innhente ytterligere dokumentasjon, var forventet siden politiet hadde sagt at de ville se på saken. Vi synes det er fint at politiet har gått inn i saken. Vi visste at de ville komme, men ikke at det ville skje i dag, sier styreleder i Stabæk, Jarl Øverby til VG Nett.

- At det er gjort pågripelse kommer overraskende på oss. Det virker dramatisk, sier Øverby til bt.no.

(NTB)