VIL KOPIERE: Erik Tysse og hans team vil forsøke å gjenta perioden før den positive dopingprøven ble foretatt. Tysse hevder sin uskyld og vil finne ut hva annet som kan ha fremkalt utslaget på testen. Foto: Berit Roald / SCANPIX.
VIL KOPIERE: Erik Tysse og hans team vil forsøke å gjenta perioden før den positive dopingprøven ble foretatt. Tysse hevder sin uskyld og vil finne ut hva annet som kan ha fremkalt utslaget på testen. Foto: Berit Roald / SCANPIX.Vis mer

Utelukker ikke rekonstruksjon i Tysse-saken

Vil kopiere perioden før den positive dopingprøven.

|||Påtalenemnda utelukker ikke at Erik Tysse kan få gjennomført en rekonstruksjon av perioden han avla den positive dopingprøven.

Tysse ønsker å bevise at han ikke har dopet seg med Cera, og vil derfor gjenskape livet han levde rundt 1. mai, med samme kosthold, trenings- og konkurranseinnsats.

Slik vil Tysse-leiren bevise at den positive prøven skyldes andre forhold enn inntak av det forbudte stoffet.

Leder i Påtalenemda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, sier til NRK at en slik rekonstruksjon er uvanlig, men han utelukker ikke at det kan bli gjort.

- Hvis de selv ønsker å bekoste en slik rekonstruksjon, så kan de jo gjøre det. Vi kan også be om en rekonstruksjon, men det gjøres kun unntaksvis, sier Gjengedal.

Tysses advokat Gunnar Martin Kjenner sier til NRK at de allerede har begjært en rekonstruksjon, men at det nå er opp til Påtalenemda å ta sin beslutning.

- Å gjøre dette til en økonomisk belastning for Erik er helt urimelig. Vi kan rekonstruere dette selv, men for at det skal ha troverdighet bør analysen skje i et WADA-akkreditert laboratorium, sier Kjenner.

Han legger til at Aker har sagt seg villig til å medvirke, men at de vil ha en begjæring fra Det internasjonale friidrettsforbundet eller Antidoping Norge.

(NTB)