Utelukker ikke The Double

Med begge beina i cupfinalen åpner Uwe Rösler døra til det de fleste mener er forbeholdt Vålerenga eller Start. Nå aner LSK-treneren seriegull også.

LILLESTRØM (Dagbladet): -  Slik vi har spilt de siste ukene er alt mulig, sier Uwe Rösler til Dagbladet.

Fram til i går kveld ville LSK-treneren sannsynligvis bitt tunga av deg om du hadde våget å tenke en Tippeliga-tabell med Lillestrøm på topp etter 26 serierunder. Med enda en bekreftelse på at laget hans mestrer det meste og beste, snakker han plutselig åpent om mulighetene. Og det skyldes ikke den festrusen som traff Lillestrøm med et jubelbrøl i går kveld - det handler om det Uwe Rösler ser i høstformen til LSK.

Og det han i løpet av to kamper har sett av Vålerenga.

-  Vi har tatt fire poeng av dem i serien og slått dem ut av cupen, sier Rösler.

-  I de to siste kampene har vi vært klart bedre også. Og derfor var det bare et lag som fortjente å vinne denne semifinalen. Og det gjør meg veldig stolt.

Over til Tromsø

Uwe Röslers største utfordring den neste måneden blir å holde spillerne på jorda i et lokalmiljø som har vært sulteftret på historisk suksess i 13 år. Akkurat nå koker det nemlig i fotballgale Lillestrøm. Og det blir sikkert ikke bedre etter at treneren i går kveld kastet den store sluken ut i jakten på seriegullet også.

Sju poeng bak Vålerenga - hva så?

CUPFINALEN NESTE: Uwe Rösler og assistent Gunnar Halle sørget for elleville jubelscener i garderoben etter kampen. -  Vi er i cupfinalen, det er en stor dag. Hele Lillestrøm har ønsket dette, sier Rösler. Foto: Daniel Sannum Lauten
CUPFINALEN NESTE: Uwe Rösler og assistent Gunnar Halle sørget for elleville jubelscener i garderoben etter kampen. - Vi er i cupfinalen, det er en stor dag. Hele Lillestrøm har ønsket dette, sier Rösler. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Vi er i cupfinalen, det er en stor dag. Hele Lillestrøm har ønsket dette og vi er selvfølgelig veldig glade, sier Uwe Rösler.

-  Men vi har ikke vunnet noe - ennå. Og det er derfor jeg ikke skal tenke cup på en lang stund, det eneste som gjelder nå er Tromsø til lørdag.

-  Kaster vi bort den muligheten vi nå har skaffet oss i serien, blir jeg skikkelig forbannet.

Men det er ingen synlig grunn til at Lillestrøm skal kaste bort noe som helst. Når Uwe Rösler er høflig og lyttende som en prest, og utsteder offentlig bayer-forbud i garderoben, er harmonien på sitt høyeste.

Og sjøl de gladeste og tørsteste spillerne skjønner det, samtidig som de kjenner konsekvensene.

Uansett hvor blid Uwe Rösler er, cupfinale eller ikke, så går grensa ved ølkranene.

-  Forberedelsene til lørdag starter nå, sier Rösler.

-  Og denne seieren har gitt oss en kick-start. For det er ikke en mann i LSK-stallen som akkurat nå ikke vil gi alt for å komme på laget. For meg som trener er det en ønskesituasjon.

Koren sjukt god

Det er en ønskesituasjon å se at en kar som Robert Koren bare blir bedre og bedre også. Søndag kveld var han meget god på Ullevaal - i går var han helt enorm. Og det til tross for at han har vært sjuk og gått på antibiotika. Rösler forklarer:

-  Det var derfor han måtte av banen et kvarter før slutt. Robert var helt tom - han hadde gitt alt. Og jeg er veldig imponert over det han presterte. Han var banens store spiller.

Som lag responderer også Lillestrøm meget godt til de taktiske disposisjonene Uwe Rösler gjør. Når byttene kommer og formasjonen forandres, så tar det ikke lang tid før laget er der igjen. For bortsett fra litt VIF-trøkk i begynnelsen av andre omgang, da Rösler dyttet inn Frode Kippe som en tredje midtstopper, tok ut Magnus Powell og kjørte Robert Koren inn i banen sammen med Arild Sundgot, var det hjemmelaget som styrte kampen.

Som egentlig burde vært avgjort etter en halvtime.

Flere strenger enn VIF

-  Vi var dønn solide, sier LSK-treneren.

-  Ja, Vålerenga hadde ballen mye første halvdel av andre omgang, men de skapte ikke så mange målsjanser. Og mot det beste laget i Norge forteller det meg at vi er meget solide.

-  Samtidig mener jeg at vi har flere offensive valg i vårt spill enn det Vålerenga har.

Og dermed er vi tilbake ved begynnelsen. I døråpningen til seriegullet, der Uwe Rösler plasserte foten sin i går kveld. For han hadde ikke sagt det om han ikke hadde ment at det er mulig. Det er tross alt 15 poeng igjen å spille om.

-  Som sagt - vi er ikke vinnere ennå, sier LSK-treneren.

Men:

-  Vi er på vei til å bli det.

FEST: De var mange, de var høylytte - og de gikk fullstendig av hengslene da seieren over erkerivalen Vålerenga var i boks. Klart det var Lillestrøm-fest på Åråsen i går kveld. Foto: Arnt E. Folvik
FORBANNET: Steffen Iversen og de andre Vålerenga-gutta var alt annet enn fornøyd med utfallet på Åråsen. Til helga venter en ny utfordring: Seriefinalen mot Start. Foto: Arnt E. Folvik