Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erik Thorstvedt spår exit

Utelukker ikke United-overgang

Joshua Kings Bournemouth rykket søndag ned til Championship. Men det er ikke sikkert at nordmannen slår følge med klubben sin.

KAN DRA: Joshua King har ett år igjen av kontrakten med Bournemouth. Det kan føre til exit. Foto: David Klein / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix
KAN DRA: Joshua King har ett år igjen av kontrakten med Bournemouth. Det kan føre til exit. Foto: David Klein / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix Vis mer

Det er blåmandag for Joshua King og Bournemouth på den engelske sørkysten. Etter fem år i det aller gjeveste selskapet våknet nordmannen og hans lagkamerater opp som et Championsship-lag mandag morgen.

Til tross for en sterk 3-1 seier borte mot Everton i den siste serierunden var ikke Premier League-plassen til å redde.

Aston Villa reddet seg selv ved å ta ett poeng da de møtte West Ham, noe som betyr at Norwich, Bournemouth og Watford rykker ned til Championship.

King har bare ett år igjen av kontrakten sin, og han var visstnok veldig nær å signere for United i vinter. Det kan føre til spekulasjoner om framtida.

- Nå er det sånn i fotball at han må tenke på om han vil være med ned eller om det er tid for å flytte på seg. Han har vært der i fem år nå og vist at han er en veldig god Premier League-spiller. Jeg tviler på at han har lyst til å gå ned ett nivå, men vi får bare vente og se, sier assistenttrener på det norske landslaget Per Joar «Perry» Hansen til Dagbladet.

Overgangsvinduet i England blir annerledes i år som følge av coronaviruset. Vinduet for neste sesong åpnet først mandag, og det vil være åpent helt til 5. oktober. I tillegg blir overganger til utlandet mulig fram til 16. oktober.

- Aldri si aldri

Linken til United er sterk. King har spilt der som juniorspiller, hans tidligere trener på reservelaget er nå hovedtrener i klubben og han har fått seg en ny agent i Jim Solbakken, som er agent til blant annet Solskjær også.

- Man skal aldri si aldri. Ole Gunnar kjenner Josh godt fra reservelaget, og han har bidratt til hans utvikling. I tillegg vet Josh godt hva United står for. Men vi skal ikke legge oss borti det, det blir bare spekulasjoner, sier Perry.

Han sier videre at han og resten av landslaget har jevnlig kontakt med spillerne deres, men at fokuset til King har den siste tida vært å overleve i Premier League.

King har nå vært en del av Bournemouth siden 2015, og han har blitt en rutinert Premier League-spiller. På de fem åra har det blitt 157 Premier League-kamper og 47 scoringer.

Spesielt i 2016/2017-sesongen leverte den norske spissen gode tall. Det endte opp med 16 ligascoringer den gangen.

Tror på King-exit

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror det er gode muligheter for at King forlater Bournemouth.

- Jeg tror det er mer enn 50 prosent sjanse for at han drar. Han er nok sugen på å finne seg en ny klubb. Jeg trodde faktisk at det skulle bli en United-avtale i vinter. Når det ikke ble noe av, synes jeg han tok det hele veldig fint, sier Thorstvedt til Dagbladet.

TROR PÅ EXIT: Erik Thorstvedt mener det er sannsynlig at Joshua King forlater Bournemouth. Foto: Eivind Senneset, TV2 / NTB Scanpix
TROR PÅ EXIT: Erik Thorstvedt mener det er sannsynlig at Joshua King forlater Bournemouth. Foto: Eivind Senneset, TV2 / NTB Scanpix Vis mer

Samtidig som at TV 2-eksperten påpeker at Odion Ighalo fortsatt er i United som reservespiss, så utelukker han likevel ikke at King kan bli en del av Solskjærs lag.

- Jeg tenkte at det kunne vært en mulighet. Samtidig sier engelske journalister kategorisk at det ikke kommer til å skje. Likevel tenker jeg at Ighalo og King ikke er samme spisstyper, så jeg blir ikke sjokkert i det hele tatt dersom han går dit, sier Thorstvedt.

Den tidligere Tottenham-keeperen mener at spillere som King må innfinne seg i at man ikke får spille hver kamp i de store klubbene, men at det likevel er rom for mye spilletid med tanke på hvor mange kamper som spilles i løpet av en sesong.

- I dag ser klubbene mer etter hvilken rolle man kjøper. Man kjøper assists, mål og ballvinnere for eksempel, og King har mange ulike aspekter i spillet sitt. Han er en god kontringsspiller, men han har kanskje ikke en egenskap som skiller ham ut, mener Thorstvedt.

Dagbladet har vært i kontakt med Kings agent Jim Solbakken, som ikke har kommentert saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!