Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM i Frankrike:

Utelukker nytt Ungarn-sjokk: - Du husker hvor glade de var

Ungarn-helt Roland Mikler og håndballprofil Kristian Kjelling er sikre på én ting: Norge undervurderer aldri Ungarn.

KVARTFINALE-KLARE: De norske spillerne møter Ungarn i ettermiddag. Her jubler de for seier mot Makedonia i åttedelsfinalen. Foto:  AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
KVARTFINALE-KLARE: De norske spillerne møter Ungarn i ettermiddag. Her jubler de for seier mot Makedonia i åttedelsfinalen. Foto:  AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Vis mer
  • Norge - Ungarn, kl. 17

(Dagbladet): De norske håndballgutta møter Ungarn til VM-kvartfinale klokka 17 i ettermiddag.

- Det blir en fysisk utfordring, men jeg holder Norge som favoritter, sier tidligere landslagsprofil og nåværende Drammen-trener Kristian Kjelling til Dagbladet.

PROFIL: Kristian Kjelling. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
PROFIL: Kristian Kjelling. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Ungarn er historisk sett en vrien motstander for håndballherrene. Lagene har møttes 30 ganger siden det første møtet i 1958 (norsk 23-21-seier).

19 kamper har endt med Ungarn-seier. Norge har vunnet ni. To kamper har endt uavgjort.

I nyere tid har Norge vært best og vunnet tre av de fire siste møtene siden 2012.

- Undervurdert

Ungarn-målvakt Roland Mikler (32) har fått mye oppmerksomhet etter Ungarns overraskende 27-25-seier mot Danmark i håndball-VM.

I dag pryder Mikler forsida til avisa Nemzeti Sport - og ungarerne er stinne av selvtillit. Mikler har reddet 51 av 160 skudd så langt i VM. Det gir en redningsprosent på 32.

Slik forklarer han suksessen mot Danmark:

- Jeg følte at Danmark aldri trodde de kunne tape kampen. De undervurderte oss og forventet å ta seieren, sier Mikler til avisa.

- Norge har et ungt lag og med raske kantspillere. Jeg er sikker på at de ikke tar lett på kampen. Du kan jo huske hvor glade de på fotballandslaget (til Norge) var når de trakk Ungarn i EM-playoff, sier Mikler.

Og Mikler får støtte av Kristian Kjelling.

FIASKO: Fotballgutta har vonde minner fra Ungarn. Der ble EM-drømmen knust 15. november 2015.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIASKO: Fotballgutta har vonde minner fra Ungarn. Der ble EM-drømmen knust 15. november 2015.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ingen reprise

Ungarerne har også skapt trøbbel for oss i andre idretter. Datoen var 15. november 2015: Ungarn ble omtalt som en drømmemotstander for fotballgutta i EM-playoffen. Det endte med 1–3 sammenlagt og en komplett fotballfiasko.

Nå kan håndballgutta revansjere den sportslige ydmykelsen..

Kristian Kjelling er overbevist om at Norge ikke går i noen feller i kveld - verken slik som fotballgutta eller de danske håndballherrene gjorde.

- Jeg føler meg veldig sikker på at ingen undervurderer Ungarn. De er et bra lag, noe Danmark fikk merke. Danskene var umotiverte og dårlige, og ble straffet hardt. Jeg tror også på et bedre utfall nå enn for fotballgutta, sier Kjelling.

- Hva sier magefølelsen før kampen?

- Jeg tror Norge vinner, men det blir en tøff, fysisk kamp, sier Drammen-treneren.

- Hvor langt kan Norge nå?

- De er veldig nærme en semifinaleplass nå og Ungarn er en motstander som er overkommelig. Jeg tror på semifinale – der kan alt skje. En medalje bør være målet, sier Kjelling.

- Er du på noen måte overrasket over Norges innsats i VM?

- Nei, egentlig ikke. Jeg var mer overrasket over den gode prestasjonen i EM i fjor. Nå vet alle at Norge er et godt lag, med gode spillere. Det som er litt overraskende er kanskje at motstanderne i en VM-kvartfinale er nettopp Ungarn og Norge, sier Kjelling.

Mesterskapslag

De norske håndballherrene overrasket de fleste ved å spille seg til semifinale i EM i Polen for ett år siden, men etter den store oppturen kom flere svake resultater fjor.

Blant annet misset laget i VM-kvalifiseringen, men fikk likevel et såkalt «Wild Card» av Det internasjonale håndballforbundet til det pågående mesterskapet.

Også i oppkjøringskampene til VM lugget det for laget til Christian Berge. Men da VM startet, kom også storspillet tilbake.

- Det er vanskelig å gi noe godt svar på hvorfor Norge presterer i mesterskap. Det kan ha noe med skadesituasjonen å gjøre. Samtidig er det alltid stort å spille i mesterskap. Spillerne blir ekstra skjerpet. Flere av de største nasjonene i verden er best når det gjelder, og kanskje litt sløve utenfor OL, EM og VM, sier Kjelling.

PS: Ungarns toppscorer er Gabor Csaszar med 27 mål. Han har også skutt mest med 41 skudd. Csaszar er også Ungarns straffeskytter med 12 mål på 16 forsøk.

Dette er kvartfinalene i håndball-VM:

Norge - Ungarn (17.00). Vinneren møter vinneren i Spania - Kroatia (20.45)

Frankrike - Sverige (19.00) og Slovenia - Qatar (20.45) spiller de to andre kvartfinalene i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling