Uten denne mannen hadde Vålerenga kjempet mot nedrykk

- Vi kommer ikke til å selge.

ULLEVÅL STADION (Dagbladet): I lørdagens kamp mot Sarpsborg noterte Vålerengas Vidar Örn Kjartansson seg for nok en Tippeliga-scoring. Nummer 19 denne sesongen.

Legger vi til hans to målgivende pasninger har han vært direkte involvert i 21 av målene til Oslo-klubben denne sesongen. Det er mer enn halvparten.

Rekordtall Skal man gjøre et lite tankeeksperiment og fjerne de scoringene fra likningen hadde ikke poengsankingen vært like imponerende.

De ville da stått med 18 poeng i stedet for 32, og vært godt involvert i nedrykksstriden sammen med Aalesund, Bodø/Glimt, Brann og Sandnes Ulf.

Selvfølgelig ville en eventuell erstatter ha sørget for en noe bedre poengfangst, men at islendingen har vært instrumentell for Vålerengas suksess denne sesongen er hevet over enhver tvil.

Selv er hovedpersonen av det beskjedne slaget, og fortsatt ganske preget etter den kontroveriselle utvisningen i sluttminuttene.

- Jeg vet ikke hvor mange jeg kan score i år. Jeg prøver bare å score i hver kamp. Akkurat nå er jeg bare frustrert, sier Kjartansson til Dagbladet.

Ikke noe salg Scoringstotalen til 24-åringen blir ikke mindre imponerende om vi ser på de foregående sesongene på det øverste nivået i Norge.

Ikke siden 2007 har toppscoreren i Tippeligaen notert seg for 19 nettkjenninger. Den gang var det Torstein Helstad som noterte seg for 22 mål, men Kjartansson er nå bare tre scoringer bak nordmannen. Med elleve kamper igjen.

Ett mål i hver kamp er slikt som tiltrekker oppmerksomhet fra langt større klubber enn Vålerenga, men Kjetil Rekdal er overfor Dagbladet klar på at han ikke akter å selge spissjuvelen.

- Vi kommer ikke til å selge noen, sier Vålerenga-treneren bastant.