MER ENN TRE POENG: Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes hyllet trener Kjetil Rekdal og spillergruppa etter seieren og tre poeng i Drammen i kveld Han er klar på at den sportslige suksessen er årsaken til at de ikke har gått konkurs ennå. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MER ENN TRE POENG: Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes hyllet trener Kjetil Rekdal og spillergruppa etter seieren og tre poeng i Drammen i kveld Han er klar på at den sportslige suksessen er årsaken til at de ikke har gått konkurs ennå. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

- Uten denne suksessen, så hadde vi vært døde nå

VIFs daglige leder rørt til tårer.

DRAMMEN (Dagbladet): At Vålerenga brøt Strømsgodsets 46 kamper lange rekke uten tap var nok det største samtaleemnet blant folk flest etter 2-0 seieren i Drammen i kveld.

I den økonomiske situasjonen Vålerenga er i dreier dagene seg derimot ikke bare om jakten på poeng. Det er snarere en kamp for tilværelsen — og i et slikt perspektiv så er sportslig suksess i øyeblikket den største vitamininnsprøytningen klubben kan ha.

Redder klubben Det som fra før var en kritisk situasjon, med et kritisk behov for 15 friske millioner kroner for å klare forpliktelsene ut sesongen, forverret seg dramatisk da Voldgiftsretten konkluderte med at Vålerenga må betale 5,6 millioner kroner til Stabæk for Herman Stengel.

Ikke rart daglig leder Stig Ove Sandnes sto og tørket noen tårer etter de 90 minuttene på Marienlyst.

Han er klar på at resultatene som trener Kjetil Rekdal og  gutta leverer for tiden er årsaken til at de fortsatt har hodet over vann.

Og at de de kan tillate seg å tro på vet videre liv også etter at denne stormen er ridd av.

- Det er disse gutta som holder klubben oppe nå. Uten disse resultatene, så hadde vi sannsynligvis vært døde nå, for å si det rett ut, så det er bare å ta av seg hatten, bøye seg i støvet og bruke alle superlativene som er, sier Stig Ove Sandnes til Dagbladet.

- Står på noe utrolig At Vålerenga, med tre poeng i kveld, er med i medaljekampen for fullt, mener han sprer entusiasme og pågangsmot til hel hele klubben.

- Det er en fantastisk spillergruppe og en trener og støtteapparat som står på noe helt utrolig. Alle vet at dersom vi gjør det bra på tabellen, så betyr det også litt ekstra penger, men uten den livsgnisten de viser, så ville alt vært dødt nå. Da ville det ikke vært håp, sier Sandnes til Dagbladet.

Og legger til:

- Mitt største ønske nå er at alle i Oslo kjenner sin besøkelsestid og kan være med å fylle Ullevaal på bursdagen vår, 29. juli, mot Stabæk, sier Sandnes.

- Puster du? VIF-trener Kjetil Rekdal var imponert over det de leverte i kveld, og han er like klar som Stig Ove Sandnes på den positive betydningen den sportslige suksessen har for økonomien.

- Jeg vet hvor mye tid Stig Ove, andre og jeg selv bruker på å løse den økonomiske situasjonen. Vi bruker 24 timer i døgnet på Vålerenga. Det er tøft, det skal jeg innrømme, men det går rette veien. Det er viktig å poengtere.

- Jeg pleier å ringe til Stig Ove for å høre om han puster fortsatt, sier Kjetil Rekdal.

- Kuttet 20-25 millioner Han kan ikke få fullrost spillergruppa nok, men gir også ros til de folkene i klubben som har ansvaret for å ordne opp i situasjonen.

- Vi har en gjeng her som har veldig lyst til å bidra til at Vålerenga kommer på fote igjen, og vi har gjort en sinnssvak jobb det året som er gått. Vi har blant annet kvittet os med 20-25 millioner kroner i lønnsutgifter i spillerstallen. Det er også kuttet i administrasjonen, og i jobber knallhardt for å legge fram et troverdig budsjett for neste år.

I pluss på publikum Minustallene skyldes iallfall ikke tilskuersvikt. Som følge av sportslig suksess, så ligger klubben faktisk an til å gå i pluss på publikumsinntekter denne sesongen.

- Jeg vet ikke om jeg får lov til å si det, men der ligger vi faktisk i pluss, bekrefter Rekdal.

- Og gjør vi en god høstsesong, så vil det plusset bli større og større.

Det siste har Rekdal stor tro på. Vålerenga ligger fortsatt på femteplass etter dagens seier, likt med Rosenborg på plassen foran, men i øyeblikket mener han Molde er det eneste laget som spiller bedre fotball enn dem.

- Vi er med i medaljekampen for fullt. Bak Molde er det helt åpent, og i øyeblikket mener jeg at vi er et bedre fotballag enn både Strømsgodset (2. plass) og Rosenborg (4. plass), sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

STOLT: VIF-trener Kjetil Rekdal var imponert over det gutta hans leverte i 2-0-seieren mot Strømsgodset i Drammen i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
STOLT: VIF-trener Kjetil Rekdal var imponert over det gutta hans leverte i 2-0-seieren mot Strømsgodset i Drammen i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer