- Uten dere stopper Norge opp

Nominér en ildsjel som kan få bære OL-ilden i Kina.

(Dagbladet.no) Tre norske ildsjeler som jobber for barne- og ungdomsidretten i Norge skal få lov til å bære OL-ilden i Kina i forkant av de olympiske lekene neste sommer.

Nå kan du nominere personer som fortjener en slik påskjønnelse.

Frode Kyvåg synes dette tiltaket er så bra at han takket ja til å være ambassadør for fakkelstafetten.

- Dette er spennende og det var helt naturlig for meg å takke ja da jeg fikk tilbudet. Det er slikt frivillighetsarbeid jeg lever og ånder for, og hvis dette kan inspirerer enda flere til å bidra i klubber og foreninger er ingenting bedre enn det, sier Kyvåg.

Trenger flere frivillige

Norway Cup-sjefen har jobbet med barneidretten i flere tiår. Han ser hver dag hvilket arbeid som legges ned av frivillige for at ungene skal ha en arena å utfolde seg på.

De neste ukene reiser han Norge rundt med idrettsforbundets Kunnskapsturné. Målet med foredragene er å inspirere dem som legger ned tid og svette i klubbene - og å rekruttere enda flere til å gjøre en innsats.

- Det første jeg sier på foredraget er «Uten dere stopper Norge opp». Det har vært et stabilt antall frivillige i Idretts-Norge i mange år, men i samme periode har antall aktive barn økt veldig. Derfor trenger vi stadig flere, sier Kyvåg.

BRENNER FOR BARNA: Frode Kyvåg har et stort hjerte for barneidretten. Nå håper han enda flere vil engasjere seg som frivillige i klubbene. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES
BRENNER FOR BARNA: Frode Kyvåg har et stort hjerte for barneidretten. Nå håper han enda flere vil engasjere seg som frivillige i klubbene. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES Vis mer

- Dette er en livsstil

- Dette er folkene som får det til å gå rundt. Ting skjer nemlig ikke av seg selv. Én ting er foreldre som jobber mens ungene er aktive. Men vi må få dem til å føle at det er interessant og givende å fortsette også etterpå, sier Kyvåg.

I dagens samfunn er det mange som sliter med å få tid til alt. Døgnet har for få timer. Kyvåg har sett en økende tendens hvor foreldre kjøper seg fri fra forpliktelser og arbeid i klubbene.

- Vi må slåss mot denne utviklingen, for du får tid til det du har lyst til.

Når det gjelder dem som stiller opp, er Kyvåg mektig imponert over innsatsen. Og den gir ham ekstra energi til å stå på videre.

- Jeg lar meg inspirere av å møte disse ildsjelene. For meg er ikke dette en jobb, det er en livsstil.

Her kan du nominere en person du mener fortjener å delta i fakkelstafetten i Kina: