- Uten ham kunne vil aldri ha vunnet så mange titler

Guardiola takket Messi etter cuptriumfen.

DRØMMEDUO: Barcelona og Lionel Messi må klare seg uten Pep Guardiola framover, men i går avsluttet de med et smell. Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino
DRØMMEDUO: Barcelona og Lionel Messi må klare seg uten Pep Guardiola framover, men i går avsluttet de med et smell. Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau NacarinoVis mer

Josep Guardiola forlot Barcelona som en glad mann etter fredagens cupfinaleseier over Athletic Bilbao. Treneren takker Lionel Messi for mye av sin suksess.

Det argentinske ballgeniet har med en bråte scoringer bidratt sterkt til å hente 14 trofeer under Guardiolas fire suksessrike år som trener på Camp Nou.

- Lionel Messi har lært meg å være mer konkurransedyktig enn noen gang. Uten ham kunne vi aldri ha vunnet så mange titler. Jeg er privilegert som har fått lov til å trene den beste spilleren jeg noen gang har sett, sa Guardiola.

Messi scoret én gang under fredagens 3-0-seier i cupfinalen i Madrid. Totalt satte han inn 73 scoringer i Guardiolas siste sesong.

Det var annen gang 41-åringen vant cupen som Barcelona-trener. I tillegg har han blant annet vunnet tre ligatitler og to mesterligatitler på fire år.

(NTB)