Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Uten hjelmen hadde han ikke vært her nå

Legene gjør hva de kan for å redde livet til Schumacher.

JOBBER PÅ SPRENG: Nevrokirurgene gjør det de kan for redde livet til Michael Schumacher. Mandag møtte de pressen. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB Scanpix
JOBBER PÅ SPRENG: Nevrokirurgene gjør det de kan for redde livet til Michael Schumacher. Mandag møtte de pressen. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kirurger, leger og representanter for Universitetssykehuset i Grenoble møtte pressen i dag formiddag for å gi en oppdatering på situasjonen til Michael Schumacher.

Uvisst utfall - Situasjonen er definitivt kritisk. Schumacher kjemper for livet, sa professor Jean-Francois Payen.

Schumacher sto på ski i et alpinanlegg i den franske alpebyen Méribel sammen med sin 14 år gamle sønn da ulykken inntraff rundt klokka 11:00 søndag formiddag.

Den tyske 44-åringen slo hodet, men skadene ble først omtalt som ikke kritiske. Seinere kom meldingene om at de var mer alvorlige enn først antatt, og nå svever han altså mellom liv og død.

Utover det kunne ikke legene si noe mer om hva som kommer til å skje. Schumacher holdes i kunstig koma. Han ble ikke operert to ganger i natt, slik det tidligere ble hevdet.

- Vi kan ikke si noe om utfallet enda. Vi jobber konstant time for time for å redde ham, men det er for tidlig å si hva prognosene er, sa Payen.

Urolig Tyskeren hadde hjelm på seg da han falt og slo hodet i en stein. Det reddet livet hans.

- Uten hjelmen hadde han ikke vært her nå, med de voldsomhetene han traff steinen med. Hjelmen var ikke nok til å beskytte ham fullstendig, men det hjalp, sa professor Stephane Chabarde.

KJEMPER FOR LIVET: Michael Schumacher kjemper for livet etter en skiulykke. Foto: AFP PHOTO/FILES/Patrick HERTZOG/NTB Scanpix
KJEMPER FOR LIVET: Michael Schumacher kjemper for livet etter en skiulykke. Foto: AFP PHOTO/FILES/Patrick HERTZOG/NTB Scanpix Vis mer

Legene påpekte at ulykken hadde skjedd på et «riktig» sted med tanke på nærhet til sjukehuset. Det tok kort tid fra fallet til Schumacher fikk behandling, noe som er viktig. Men tilstanden hans var ikke bra da han ankom sjukehuset.

- Han var urolig og gjorde noen spontane, unormale bevegelser da han kom inn. Han var ikke i en normal tilstand. Det var ikke mulig å kommunisere normalt med ham. Han hadde fått en kraftig skade på høyresiden av hodet, til tross for at han hadde på seg hjelm, sa Payen.

Blødninger Familien til Formel 1-legenden er tilstede på sjukehuset, og sitter ved senga. Legene har kostant kontakt med familien. Bortsett fra dem, er det ingen som slipper inn til Schumacher.

- Han skal ha ro og skjermes fra all utvendig forstyrrelse.

Legene har enda ikke full oversikt over skadene.

- Han hadde noen blødninger i hjernen da han kom inn, og noen diffuse skader på hjernen som vi ikke veit hva er for øyeblikket. Vi jobber konstant med å lette på trykket i hjernen.

Schumacher har blitt operert én gang, noe som ga legene verdifull informasjon.

ÅSTEDET: Her, i Meribel i de franske alpene, skjedde ulykken. Bilde viser Dent de Burgin, én av toppene i området. Foto: AFP PHOTO / Jean-Pierre Clatot / NTB Scanpix
ÅSTEDET: Her, i Meribel i de franske alpene, skjedde ulykken. Bilde viser Dent de Burgin, én av toppene i området. Foto: AFP PHOTO / Jean-Pierre Clatot / NTB Scanpix Vis mer

- Vi operert ham raskt da han kom hit. Dette måtte vi gjøre for å redusere trykket. Vi fikk en del informasjon ut av operasjonen.

Sjukehuset har lovet å holde pressen oppdatert på situasjonen til tyskeren.