Uten kontakt på sju uker

Uviss framtid for keeper Rune Almenning Jarstein (37), som var et soleklart førstevalg på landslaget: - Jeg har ikke snakket med Rune på de siste seks-sju ukene, sier trener Ståle Solbakken til Dagbladet.

I TRØBBEL: Rune Almenning Jarstein. Foto: NTB
I TRØBBEL: Rune Almenning Jarstein. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Slovenia - Norge, klokka 18.00 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): I en mail til Dagbladet skriver kommunikasjonsavdelingen i Bundesliga-klubben Hertha Berlin:

- Rune Jarstein ble suspendert etter en verbal krangel med keepertrener Andreas Menger. Etter en konstruktiv meningsutveksling er det enighet om at han ikke har noen sportslig framtid i Hertha BSC.

LENGE SIDEN: Rune Almenning Jarstein spilte sin siste tellende kamp 30. mars 2021. Det skjedde i VM-kvaliken mot Montenegro. Så ble han hardt rammet av covid. Foto: NTB
LENGE SIDEN: Rune Almenning Jarstein spilte sin siste tellende kamp 30. mars 2021. Det skjedde i VM-kvaliken mot Montenegro. Så ble han hardt rammet av covid. Foto: NTB Vis mer

Mailen ble sendt for noen dager siden. Alicia Fritz - som svarte på vegne av kommunikasjonsavdelingen – ville ikke svare på oppfølgingsspørsmålet vårt:

- Betyr dette at Jarstein har akseptert at kontrakten er terminert og har forlatt klubben?

- Dessverre kan vi ikke gi noen informasjon om dette.

Men så smalt bomba i den tyske storavisa Bild denne uka. Jarstein vil ikke gå med på å avslutte kontrakten 30. november, sju måneder tidligere enn den opprinnelig går ut 30. juni 2023.

Klubben mener angivelig at den kunne sagt opp keeperen på dagen. Men de har tilbudt ham en såkalt oppsigelseskontrakt - inkludert sluttvederlag - som følge av lang og tro tjeneste, ifølge Bild.

- Jeg kan bekrefte at det er innledet saksgang fra Jarstein mot oppsigelsen av ansettelsesforholdet hans. Det vil være en forlikshøring for arbeidsretten i Berlin 1. november klokka 12.45, sier Klaus Mittelstädt, pressetalsmann for arbeidsretten i Berlin.

Der står saken.

SOLID SISTESKANSE: Rune Almenning Jarstein har vært i Hertha Berlin siden 2014. Foto: NTB
SOLID SISTESKANSE: Rune Almenning Jarstein har vært i Hertha Berlin siden 2014. Foto: NTB Vis mer

Jarstein - som har vært i Hertha Berlin siden 2014 - har ikke besvart Dagbladets henvendelser. Men trolig er uenigheten om størrelsen på sluttvederlaget en del av bildet.

Bråket med keepertreneren ble kjent i midten av august.

- Det er lov å være kritisk, men tonen og språkbruken til Jarstein var helt feil. Jeg synes situasjonen er lei fordi den treffer en person som har vært i klubben lenge, sier sportsdirektør Fredi Bobic.

Klubben lar seg ikke rikke. Nordmannen er uønsket.

Spørsmålet er hva som skjer med karrieren videre. Jarstein har ikke uttalt seg om saken siden bråket ble kjent. Han har tidligere signalisert at han vil spille til han er 40 år.

Han var også en soleklar nummer én på landslaget, helt til trøbbelet med corona startet. Det skjedde etter VM-kvaliken mot Montenegro 30. mars 2021.

Keeperen var skikkelig nede for telling. Det innebærer at han ikke har spilt en tellende kamp på 540 dager, eller rundt halvannet år. Han har 72 landskamper for Norge.

GOD STEMNING: Ståle Solbakken (t.h.) slår av en prat med resten av trenerteamet på Ullevaal stadion. Foto: Lars Eivind Bones
GOD STEMNING: Ståle Solbakken (t.h.) slår av en prat med resten av trenerteamet på Ullevaal stadion. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

På landslagstreninga i går - før Nations League-kampene mot Slovenia lørdag og Serbia tirsdag - spurte Dagbladet Solbakken:

- Hva er situasjonen til Jarstein?

- Han spiller ikke kamper. Så har han hatt sine utfordringer i klubbverden. Jeg har ikke snakket med Rune på de siste seks-sju ukene.

- Er signalet at han vil tilbake for fullt?

- Signalet er at han har kontrakt fram til sommeren. Så får vi se hvordan han løser det. Han har ikke signalisert til meg at han vil gi seg med fotballen. Det har han ikke.

Spørsmålet er hvem som står i mål mot Slovenia og Serbia. Ørjan Håskjold Nyland er uten klubb, uten at grunnen er kjent.

De to andre uttatte keeperne er André Hansen (Rosenborg) og Sten Grytebust (Aalesund).

Norge gjennomfører en ny trening på Ullevaal stadion i dag.

Nations League

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer