Uten lønn i 16 måneder

For to måneder siden ga Det internasjonale fotballforbundet, FIFA, Steinar Nilsen (29) medhold i at han har nærmere 15 millioner kroner tilgode fra eksklubben Napoli. Nilsen har ikke sett snurten av pengene og setter nå advokater på saken.

- Dette er bare enda en episode i saken. Jeg er drittlei, skikkelig møkklei. Jeg synes det er skammelig at ikke pengene er på kontoen min, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

Ikke kapasitet

Han mener Serie B-klubben Napoli fortsetter å trenere saken, men nå sammen med både Italias fotballforbund og FIFA.

- Jeg og min agent (Einar Baardsen, red.anm.) har engasjert et advokatfirma som skal følge opp saken til vi har fått en avklaring. FIFA har jo gitt oss medhold, men uten at det har gitt resultater, sier Nilsen.

Baardsen orienterte i forrige uke Italias fotballforbund om at juridisk ekspertise er satt på saken. De skal se på internasjonale lover omkring forsikringssaken til Nilsen.

- FIFA har ikke kapasitet på juridisk avdeling til å ta unna alle sakene de får inn. Opprinnelige tidsfrister forskyves, og plutselig er det gått måneder, tordner Baardsen overfor Dagbladet.

Nei til Italia

Samtidig jobber 29-åringen med å få seg ny kontrakt, og flere skandinaviske klubber skal være interessert i hans tjenester.

- Jeg har sagt nei til klubber i Frankrike og Italia fordi jeg vil bruke tid på å komme i form. Jeg håper at en skandinavisk klubb skal være villig til å satse på meg, og gi meg muligheten til å bli solgt når tida er moden. På den måten kan de tjene noen kroner. Jeg vil legge til rette for en vinn/vinn-situasjon, sier Nilsen.

Han har gitt Baardsen beskjed om at han bare vil ha konkrete tilbud på bordet. Og da tilbud som fortsatt åpner for en ny direktetur til kontinentet.

FÅR ADVOKATHJELP: Den tidligere Tromsø-spilleren Steinar Nilsen er i kontrakttvist med sin tidligere arbeidsgiver Napoli. - Jeg er drittlei, skikkelig møkklei, sier fotballproffen. Her under et besøk på gamlestadionet i Tromsø i fjor.