Uten lønn i fem måneder

- Det har gått på sparepengene løs, sier Kjell Storelid til Dagbladet. I fem måneder har han og resten av de norske skøyteløperne ventet på å få utbetalt treningsstipendene sine fra Skøyteforbundet. Grunn: Skøyteforbundet står uten generalsponsor. Ventetida har vært tøff for løperne.

- Det har har for så vidt gått greit, men jeg har måttet leve på stipendet fra Olympiatoppen og bonuskroner fra tidligere år, sier Storelid.

Han har stor forståelse for de løperne som ikke har kunnet leve avegne sponsoravtaler.

- Alle trenger penger å leve for, og det hadde vært til det beste for alle om dette hadde vært på plass for lenge siden, sier han.

Jobbet utenom

Også Edel Therese Høiseth har måttet ty til andre løsninger i påvente av treningsstipendet.

- Jeg har jobbet litt utenom i NSB reisebyrå. Det har vært greie penger å ta med seg. Jeg har også brukt en del av bonuskronene mine fra tidligere, sier hun til Dagbladet.

Høiseth vil ikke kritisere skøyteforbundet for at løperne har vært uten lønn i fem måneder.

- De har gjerne trodd at det skulle bli lettere å få en sponsorkontrakt enn det har vært. Men jeg skulle selvfølgelig sett at pengene kom før, sier hun.

- Ikke blakke

Konstituert generalsekretær Laila Andresen i skøyteforbundet avdramatiserer den økonomiske situasjonen.

- Vi er ikke helt blakke. Og dette har ikke gått ut over det sportslige opplegget. Vi har vært i kontakt med løpere og trener og de er innforstått med situasjonen, sier Andresen.

Hun sier også at flere løpere som har slitt økonomiske, har fått støtte.

- Det er veldig stor forskjell på løpernes økonomi. Noen har derfor tatt kontakt med oss, og dem har vi hjulpet med penger underveis.

Andresen sier at skøyteforbundet foreløpig ikke har panikk.

- Vi er trygge på å ha en sponsoravtale innen rimelig tid, sier hun.

<B>TØFF TID:</B> Kjell Storelid og de andre norske skøyteløperne har ventet i fem måneder på treningsstipendet fra Skøyteforbundet.