Elitserien 2019: Rosenborg-Viking

Uten publikum er Rosenborg nødt til å tjene pengene sine i Europa

Rosenborg begynner å likne på det som har gjort Rosenborg til Rosenborg. Lerkendal gjør det ikke.

SCORER IGJEN: Alexander Søderlund har scoret i tre kamper på rad, to i Eliteserien og en i Europa. Mot Viking scoret han to og var banens beste i et RBK-lag som begynner å finne fasongen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORER IGJEN: Alexander Søderlund har scoret i tre kamper på rad, to i Eliteserien og en i Europa. Mot Viking scoret han to og var banens beste i et RBK-lag som begynner å finne fasongen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg-Viking 5–1 (2–1)

BUDSJETTET ER HØYEST i Eliteserien, lønnsutgiftene på Norges dyreste spillerstall er ditto, Nicklas Bendtner, den best betalte spilleren, ryktes å være usalgbar og inntektene svikter på Lerkendal.

Det kan bety trøbbel for Norges største fotballklubb.

Usedvanlig glisne tribuner over tid gjør ikke situasjonen bedre.

ROSENBORGS ØKONOMISKE UTFORDRINGER gjør denne sommerens kvalifiseringskamper i Europa enda litt viktigere enn normalt. Europa er jo det overordnede målet. Det er der, sammen med potensielle spillersalg, de eventuelle overskuddene ligger. Og investeringer for framtida, spesielt med tanke på Rosenborgs ambisjonsnivå, krever begge deler.

Der det første kan åpne døra for det andre.

ETTER 0–2 FOR Haugesund hjemme på Lerkendal 16. mai så Rosenborg døde og begravde ut. Laget hang ikke sammen. Offensivt produserte de minimalt og scoret nesten ikke mål.

Ingenting virket.

EIRIK HORNELAND, SELV om RBK-styret selvfølgelig sa noe annet, var i alvorlig trøbbel. Ingen overlever med slike resultater i Norges største fotballklubb. Absolutt ingen. Men sju seriekamper og 18 poeng seinere er Rosenborg tilbake i leken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer