Uten Super er han bare Mario

Liverpool-spissen får ikke grisen sin inn i England.

DYREELSKER: Liverpools sommersignering Mario Balotelli må greie seg uten kjæledyrene sine hjemme i Milano. Her er han avbildet i kampen mellom Liverpool og West Bromwich tidligere i oktober. Foto: AFP / PAUL ELLIS
DYREELSKER: Liverpools sommersignering Mario Balotelli må greie seg uten kjæledyrene sine hjemme i Milano. Her er han avbildet i kampen mellom Liverpool og West Bromwich tidligere i oktober. Foto: AFP / PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Mario Balotelli har ikke blitt den umiddelbare suksessen Liverpool-fansen håpte på. Hans hittil eneste scoring i den røde trøya kom i Champions League-oppgjøret mot bulgarske Ludogorets for litt over en måned siden.

Flere engelske aviser, blant annet Daily Mail, melder at dette kan skyldes savnet av lykkeminigrisen «Super».

Må gjennom britisk byråkrati Balotellis minigris, som han kjøpte i august 2013 mens han var i AC Milan, har fått navnet etter Balotellis eget kallenavn «Super-Mario».

Minigrisen er svartflekket, og av hunkjønn, men har enda ikke fått tillatelse til å bli med Balotelli til Merseyside.

Årsaken til dette er de strenge britiske kravene til dyrehold. For å få grisen til England må Balotelli nemlig registrere seg som griseavler. I tillegg er han nødt til å få en italiensk veterinær til å godkjenne minigrisens helse.

- Det tar lengre tid å få grisen inn i England, enn det tok å få Mario Balotelli inn i Liverpool, forteller en kilde gjengitt i Daily Mail.

Mobbes av lagkameratene Den prosessen er tidkrevende, og Mario Balotelli må leve uten sin faste følgesvenn. Ifølge samme kilde er dette noe Balotelli ofte klager om på Liverpools kontorer.


- Han har kjedet vettet av folk i Liverpool med mas om grisen. De erter ham selvfølgelig masse for det, forteller kilden.

- Men han ler det bare vekk og snakker om hvor fantastiske kjæledyr griser er, forteller kilden videre.

Dyreelsker Den italienske bråkmakeren er heldigvis ofte på besøk hjemme i Italia, og slipper å leve helt uten kontakt med kjæledyrene sine.

Sports Magazine har besøkt Balotelli i Milano, og møtt de to hundene som bor hjemme hos forsterforeldrene hans, Tyson og Lucky.

- Hvis jeg sier kyss, kysser den meg, forteller Balotelli om labrador-pitbullen «Lucky», før han forteller videre:

- De er utrolig smarte, hundene mine. Lucky er fantastisk - når du ser henne i ansiktet er det som å være med en ekte person. Når jeg snakker, lytter hun. Jeg trenger bare å si ting en gang. Hvis jeg ber om labben, gir hun den til meg. Hvis jeg ber henne om å sitte, sitter hun; hvis jeg sier at hun kan løpe, løper hun. Alt jeg ber henne om å gjøre, gjør hun, forteller Balotelli til det britiske sportsmagasinet.


Den åpne ærligheten han finner blant dyr og barn, er noe som gir ham ro i sjelen.

- Hvis jeg ser at barn alltid kommer til meg, betyr det at jeg ikke kan være så ille, hverken som fotballspiller eller menneske. Når barna slutter å be om autografen min eller et bilde med meg, da kan jeg begynne å vurdere om jeg må forandre ting ved meg selv. Derfor elsker jeg barn. Og hunder, sier Balotelli til sportsmagasinet.

Liverpool og Balotelli har hatt en middels sesongstart og ligger på 9. plass med ti poeng etter syv spilte runder. De vil forsøke å begynne tabellklatringen når de møter Queens Park Rangers på bortebane søndag klokken 14.30.