Lahti-VM 2017:

Uten Therese gjør hun alle til statister

Et helt nytt nivå.

Lahti2017 : VM på ski.    Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
Lahti2017 : VM på ski. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØR Marit Bjørgen bevilget seg en høyst fortjent mammapermisjon, hadde hun og Therese Johaug forlengst ødelagt spenningen i internasjonal kvinnelangrenn. De to venninnene konkurrerte i en egen klasse; den for pionerer som revolusjonerer det de driver med.

Bjørgen har vært proff langrennsløper i to tiår, og fikk etter hvert med seg åtte år yngre Therese på et treningsopplegg denne sporten ikke har sett maken til. Sammen smadret de alle forestillingene om hvor mye det er mulig å putte inn av trening i løpet av hver dag året rundt.

Samarbeidet Bjørgen/Johaug satte en ny standard for timetellingen hos de fleste norske langrennsløperne, og det med en kvalitet i innholdet som formet den nye skiløperen. Den som balanserte høyt oksygenopptak med en så tvers igjennom trent kropp at all lufta ble brukt til effektiv muskelbruk i fartsretningen.

DET å se Marit gå inn dette VM-gullet i partiene med diagonal, var en estetisk nytelse. Akkurat så kompakt og fokusert som Martin Johnsrud Sundby i sin livs beste form forserer det samme terrenget.

Forskjellen er bare at der Martin på 15 km klassisk i morgen møter flere konkurrenter på samme nivå, er Marit Bjørgen egentlig uten konkurranse nå som Therese Johaug er utestengt. Det viser differansen bakover:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer