UTEN TITTEL

Forrige sesong ble ikke akkurat noe høydepunkt verken for Ole Gunnar Solskjær eller Manchester United. I dag starter Solskjær oppkjøringen til en ny fotballvinter, mer motivert enn noensinne.

Kristiansund (Dagbladet): Solskjær var aldri i nærheten av sitt beste da han kom tilbake etter kneskaden mot slutten av fjorårssesongen. Innleggene, rytmen, teknikken, og killer-egenskapene foran mål satt ikke som før. Men Sir Alex Ferguson var tålmodig.

-  Det betyr mye at Sir Alex Ferguson viser meg tillit og gir meg tid til å komme tilbake. Samtidig trengte jeg aldri å sette meg urealistiske mål. Vi har 25 gode spillere i Manchester United, sier Solskjær.

Utålmodig

Nå er han ikke så tålmodig lenger, kristiansunderen som har vunnet det som er å vinne med storlaget.

-  Det går en jævel i meg når det går dårlig. Jeg vil vise at jeg kan bedre. Alle må takle motgang, det er da du ser hva folk er laga av, sier Solskjær.

-  Hvilken rolle håper du å få i årets United-utgave?

-  En viktig rolle selvfølgelig. Men det er opp til meg å komme i form. Spiller jeg godt, får jeg også mange kamper. Jeg liker at alt er opp til meg selv, sier en offensiv Solskjær.

Selvtillit

For det er en kristiansunder med selvtillit som snakker med Dagbladet. Slik svarer han på spørsmålet om Alan Smith sin ankomst:

-  Jeg er glad han spiller med oss og ikke mot oss. Trenger jeg å si noe mer?

En hederlig plassering er ikke nok for et storlag som United. Heller ikke en FA-tittel kan bøte på det faktum at både Arsenal og Chelsea sneik seg foran på tabellen.

-  Det er klart at alle spillerne er sultne på å vinne tilbake trofeet. Det var sårt for alle da vi innså at Arsenal stakk av med seieren, sier Solskjær.

Nedtur

Da kom også nedturen, en nedtur han forklarer slik:

-  Fotball krever mental styrke og konsentrasjon, og vi datt litt nedpå, det var nok. Det er småting som skiller de beste fra de nest beste, og vi må være 100 prosent fokusert og konsentrert.

Denne helga starter han sesongoppkjøringen sammen med resten av stjernegalleriet.

Bare et gjevt trofé er godt nok. Og det er bare opp til Solskjær selv å sørge for at han er god nok til å bidra.

Det er akkurat sånn han liker det.

KLAR IGJEN: De siste dagene har Ole Gunnar Solskjær kost seg på sin egen fotballskole i Kristiansund. I helga startet alvoret i England igjen. Og Solskjær er optimist. Både på lagets og egne vegne.