Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Uten Zlatan ville Sverige vært langt unna Norge i poeng og prestasjon

Ståle Solbakkens stikk før superkvelden.

MØTER PORTUGAL:  Zlatan Ibrahimovic og Sverige. Foto: NTB Scanpix
MØTER PORTUGAL: Zlatan Ibrahimovic og Sverige. Foto: NTB Scanpix Vis mer

* Følg Danmark-Norge i vårt livestudio fra klokka 19.00!

HERNING (Dagbladet): Mens Danmark og Norge møtes til treningskamp i et forblåst Herning, skjer det atskillig heitere saker på Estadio da Luz i Lisboa i kveld.

Portugal og Sverige spiller den første av to playoffkamper. Og mye er allerede blitt skrevet om superduellen mellom Cristiano Ronaldo (28) og Zlatan Ibrahimovic (32).

- To modne superegoister. De er hovedpersonene, heter det i den danske avisa BT i dag.

Ser på TV F.C. København-trener Ståle Solbakken benytter perioden med landskamper til å ta en pust i bakken hjemme på Hamar. Han får med seg kveldens begivenheter på TV. Og det er ingen tvil om at Norge skulle vært i Sveriges fotballsko i dag.

Altså kjempet om billett til VM i Brasil.

Samtidig er han ikke i tvil om hvorfor svenskene lykkes og ikke vi:

- Jeg tror jeg aldri har sett et lag som er mer avhengiog av en spiller, sier Solbakken til Dagbladet, og tenker på Zlatan.

- Uten ham ville Sverige vært langt unna Norge i poeng og prestasjon. Jeg tror ikke verdenshistorien har opplevd et lag som er mer avhengig av en spiller, sier Solbakken.

Hylles av Høgmo Zlatan er også en person landslagstrener Per-Mathias Høgmo mener bør kåres til verdens beste fotballspiller. Kåringen - den såkalte Gullballen (Ballon d'Or) - finner sted i Zürich i Sveits i januar.

- Jeg har fulgt Zlatan tett fra Sverige. Jeg har sett hva han har gjort på landslaget. Det er imponerende. Han har også løftet seg i Paris. Han tar stort ansvar i gruppa. Jeg synes han er veldig komplett for tida, sier Høgmo til Dagbladet.

Returoppgjøret mellom Portugal og Sverige går tirsdag. Friends Arena i Stockholm vil bli forvandlet til ei heksegryte.

Samtidig spiller Norge treningskamp mot Skottland i Molde ...

Men først gjør vi unna kvelden i kveld.

F.C. KØBENHAVN-TRENER:  Ståle Solbakken. Foto: NTB Scanpix
F.C. KØBENHAVN-TRENER: Ståle Solbakken. Foto: NTB Scanpix Vis mer