LITT AV EN GJENG: Frankrikes landslag samler seg og nekter å trene i protest mot hjemsendelsen av Nicolas Anelka. Foto: AFP
LITT AV EN GJENG: Frankrikes landslag samler seg og nekter å trene i protest mot hjemsendelsen av Nicolas Anelka. Foto: AFPVis mer

- Utenkelig med norsk Anelka-utblåsing

Nicolas Anelka ba trener Raymond Domenech om «å dra til helvete» og «en horesønn». Nils Johan Semb klarer ikke forestille seg at en norsk spiller skal si noe lignende.

|||(Dagbladet): Frankrike sjarmerer ingen i Sør-Afrika-VM. Med et av de største sjernegalleriene leverer de fotball ingen kan glede seg over, i tillegg er det fullt opprør i troppen med treningsnekt i går og kaptein Patrice Evra angrep den fysiske treneren.

- Patrice Evra har bevist at han har forvekslet sin rolle som kaptein med å være gjengleder. Han har verken kapasitet, karisma eller de kvaliteter som kreves for å bære kapteinsbindet, skriver avisa L?Equipe i dag, ifølge NTB.

På toppen av det hele ble Nicolas Anelka sendt hjem fra VM i skam.  Chelsea-spissen ba trener Raymond Domenech om «å dra til helvete» og for «en horesønn» i pausen da Frankrike tapte fullt fortjent 2-0 mot Mexico.

- Det er en tropp og et lag i opprør. Et lag uten glede og gnist. Alt er negativt rundt Frankrikes lag nå, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

- Utenkelig Semb er toppfotballsjef med ansvar for de norske landslagene. Under VM kommenterer han for TV2. Han kan ikke forestille seg at en norsk spiller skulle lire av seg noe lignende som Anelka gjorde.

- Det er helt utenkelig. Jeg har vært med i landslagsfotball i 20 år. Sånn oppfører du deg bare ikke, sier Semb, som ikke ønsker å spekulere hva slags reaksjon en eventuell slik utblåsing ville bli møtt med på et norsk landslag.

KAPTEIN: Kaptein Patrice Evra må holdes vekke etter å ha angrepet lagets fysiske trener, Robert Duverne. Evra mener Duverne lekket Anelkas horesønn-kommentar til pressen. Foto: AFP
KAPTEIN: Kaptein Patrice Evra må holdes vekke etter å ha angrepet lagets fysiske trener, Robert Duverne. Evra mener Duverne lekket Anelkas horesønn-kommentar til pressen. Foto: AFP Vis mer

Semb, som tok Norge til vårt eneste EM-sluttspill i 2000, synes hele Frankrike-laget er nitrist.

- De har vært blant VMs absolutt dårligste. I forhold til mannskapet de har til rådighet, er det nesten helt uforståelig. De har hatt dårlige resultater i oppkjøringen, en dårlig kvalik med handsmålet til Thierry Henry i playoffen mot Irland og en vedvarende maktkamp.

- I tillegg har de ikke noe tydelig spillemønster, dårlig struktur, lav instensitet - for meg er Frankrike den største skuffelsen.

- X-files Det er ikke bare vår tidligere landslagssjef som mener akkurat dét. I Frankrike er det nå nærmest opprør mot landslaget, som toppet oppførselen sin i går med treningsnekt.

Tidligere venstreback for Frankrike og Bayern München, Bixente Lizarazu, mener Frankrikes VM-opptreden minner om en viss TV-serie fra samme tiår han var god.

- Vi er i en episode av X-files. Det er science fiction, forklarte den tidligere backen overfor RTL radio, ifølge Sindey Morning Herald.

HJEMME: Nicolas Anelka kom hjem til London i formiddag. Han har fått støtte fra lagkameratene og Didier Drogba etter utblåsingen mot trener Raymond Domenech. Foto: AFP
HJEMME: Nicolas Anelka kom hjem til London i formiddag. Han har fått støtte fra lagkameratene og Didier Drogba etter utblåsingen mot trener Raymond Domenech. Foto: AFP Vis mer

Lizarazu vant VM på hjemmebane i 1998 og EM i 2000 og er ikke imponert over Anelkas innsats mot Mexico.

- Det som plager meg er Nicolas Anelkas opptreden i førsteomgang. Jeg så en spiller som cruiset rundt utpå der. Cruiset rundt i VM! sier Lizarzu.

- Han var ikke aggressiv, var ikke interessert. Domenech tok ham av i pausen, men burde gjort det før. Man burde ikke spille så egoistisk, man må vise at man vil vinne.

Marcel Desailly var også en del av Frankrikes beste generasjon noen sinne, han er opprørt over det han ser utspille seg i Sør-Afrika.

- Vi elsker denne generasjonen spillere. Vi er veldig lei oss. Det er en skam.

Frankrike ... trener! Siste meldinger fra Sør-Afrika er at Frankrike har bestemt seg for å trene i dag. Med slik framgang fram til den avgjørende kampen mot Sør-Afrika, kan de fortsatt gå videre i mesterskapet. Blir det en vinner mellom Mexico og Uruguay, samtidig som Frankrike slår vertsnasjonen med minst to mål, går de videre.

- UFORSTÅELIG: Nils Johan Semb forstår ikke Frankrike. Foto: Scanpix
- UFORSTÅELIG: Nils Johan Semb forstår ikke Frankrike. Foto: Scanpix Vis mer

Nils Johan Semb har imidlertid liten tro på at det skal bli noen utløsning for det franske laget.

- Konflikter trenger ikke nødvendigvis å være negativt. Noen ganger kan en konflikt rense lufta, og så kommer man styrket ut av det. Men her har det vært over lang, lang tid. I tillegg til at det fotballmessig har vært så tynt.

- Jeg har vanskelig for å se at de skal kunne komme seg videre.

PS! Mange seere var uenig med kommentator Semb under gårsdagens kamp mellom Brasil og Elfenbenkysten. Toppfotballsjefen står fortsatt på sitt når det gjelder Kakas utvisning. - Det må ikke være sånn at fordi det er Kaká så slipper han billig unna, albuen var usportslig opptreden og derfor er utvisningen grei, sier Semb.