Utenlandske eiere kan fjerne nedrykk fra Premier League

- Får vi fire-fem nye klubbeiere til, så kan det fort skje.

INGEN RYKKER NED: Richard Bevan, leder for managersammenslutningen LMA, mener at utenlandske eiere vil fjerne nedrykk fra den øverste divisjonen i England. Her fra helgas kamp mellom Liverpool og Steven Gerrard, og Manchester United og Darren Fletcher. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
INGEN RYKKER NED: Richard Bevan, leder for managersammenslutningen LMA, mener at utenlandske eiere vil fjerne nedrykk fra den øverste divisjonen i England. Her fra helgas kamp mellom Liverpool og Steven Gerrard, og Manchester United og Darren Fletcher. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenlandske eiere av engelske eliteserieklubber kan sette en stopper for nedrykk og opprykk hvis de får muligheten.

Ifølge Richard Bevan, leder for managersammenslutningen LMA, risikerer engelsk toppfotball dramatiske endringer om stadig flere klubber faller i hendene på utenlandske eiere.

- Det er en del utenlandske eiere som allerede snakker om å kvitte seg med opprykk og nedrykk i Premier League. Får vi fire-fem nye klubbeiere til, så kan det fort skje, sier Bevan uten å nevne eiere og klubber med navn.

For at endringer kan bli gjort kreves det minst at 14 av 20 klubber stemmer for. I dag eies ti av 20 engelske eliteserieklubber av ikke-britiske eiere. Blant disse finner vi storklubber som Manchester United, byrival City, Chelsea, Liverpool og Arsenal.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer