- Utenlandske journalister lurer på hvorfor jeg er så likegyldig

Kaos rundt Jacobsen i 110 minusgrader.

SEEFELD (Dagbladet): Hoppukeleder Anders Jacobsen (27) og de andre norske hopperne startet dagen på en spesiell måte i dag. De gikk inn i en fryseboks på minus 110 grader. Stedet var spa-avdelingen på Alpenhotel i østerrikske Seefeld.

- Det var grisekaldt, sa Jacobsen etterpå.

Hensikten var å styrke immunforsvaret. På hjul var 30-40 pressefolk fra hele verden. Selv hopperne var overrasket over oppmerskomheten.

- Jeg kan ikke huske at vi har vært gjenstand for noe liknende tidligere, sier sportssjef Clas Brede Bråthen, selv en av dem som var inne i fryseboksen.

- Det var greit. Men jeg kjente jeg begynte å bli svimmel på slutten, sier han.

Full fyr Norge kom til Hoppuka som outsidere. Oppmerksomheten fra utenlandsk presse var minimal. Nå har det tatt full fyr - takket være Jacobsens seirer i Oberstdorf og Garmish-Partenkirchen.

I dag er det fridag. Det var trener Alexander Stöckl sin idé å benytte seg av is-saunaen i Seefeld. Hopperne prøvde den også i sommer.

- Jeg er glad Alex var med inn. Vi måtte huske å puste, men jeg ble fort stiv. Det var en spesiell følelse, sier Jacobsen, som var inne i fryseboksen i tre minutter.

- Etterpå la vi oss på en varm vannseng. Du kjente at det begynte å ile i kroppen, fordi blodet begynte å finne tilbake, sier Jacobsen.

Nysgjerrig på formelen Det lynte i kameraene da Jacobsen gikk inn og ut av fryseboksen. Alle ville ha en bit av suksessnordmannen.

- Hva er det de utenlandske journalistene lurer på?

- De lurer på hva formelen er. De lurer også på hvorfor jeg er så rolig, nærmest likegyldig. Men jeg kan ikke si så mye annet enn at jeg holder på med noe jeg elsker. Jeg er mindre resultatorientert enn før. Men vi er heldige som er populære. Det er bare å nyte det, sier Jacobsen og smiler.

- Har du opplevd liknende oppmerksomhet tidligere?

- Det var jo litt av det samme da jeg vant Hoppuka i 2006/2007. Det samme var det under «Skal vi danse», sier Ringhollen-hopperen, som innrømmer at han fått et skikkelig adrenalinkick de siste dagene.

* Neste renn går i Innsbruck fredag. I morgen er det kvalifisering.

K -100: Trener Alexander Stöckl og Anders Jacobsen møter pressen etter tre minutter i kuldekammeret med 110 minusgrader.Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
K -100: Anders Jacobsen, Tom Hilde og trener Alexander Stöckl viser muskler før de skal inn i kuldekammeret.Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
K -100: Anders Fannemel og Anders Jacobsen på vei ut av kulda. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
K -100: Anders Bardal og resten av hopperne kommer ut av kuldekammeret på 110 kalde grader.Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
K -100: Trener Alexander Stöckl , Tom Hilde og Anders Jacobsen forlater kuldekammeret.Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX