Utenlandske medier: - Kristoff er den største favoritten

Tar favorittstempelet med stoisk ro.

JAKTER NOK EN SEIER: Med 13 triumfer så langt i årets sesong er Alexander Kristoff sammen med André Greipel mestvinnende i 2014. Søndag er begge blant favorittene i Vattenfall Cyclassics. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
JAKTER NOK EN SEIER: Med 13 triumfer så langt i årets sesong er Alexander Kristoff sammen med André Greipel mestvinnende i 2014. Søndag er begge blant favorittene i Vattenfall Cyclassics. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

(procycling.no): Alexander Kristoffs eventyrsesong kan nå enda en topp søndag.

Nordmannen er ifølge utenlandske medier favoritt til å vinne World Tour-klassikeren Vattenfall Cyclassics.

- Det er ikke et sjokk at jeg er favoritt med 13 seirer så langt i år, men jeg har aldri vunnet her før, sier Kristoff til procycling.no.

Det 246 kilometer lange rittet favoriserer de sterkeste spurterne. Det beskrives best ved å se på de siste tre års vinnere. John Degenkolb i fjor, Arnaud Démare i 2012 og Edvald Boasson Hagen i 2011.

Kristoffs beste resultat er tredjeplassen i fjorårets utgave.

- Jeg har kjørt rittet hvert år etter at jeg ble proff (i 2010, red.anm.), og det er ett av de jeg liker best.

Søndag er Démare, Boasson Hagen, Kittel, Greipel, Cavendish og Van Avermaet noen av 27-åringens konkurrenter.

- Kittel og Greipel er leie å slå om de henger med til oppløpet, og begge får nok litt ekstra motivasjon av å være på hjemmebane. Men det er et åpent ritt og vanskelig å peke ut de farligste, forteller Kristoff.

Selv om rittet har tradisjon for å ende i massespurt om seieren, er det særlig én utfordring som gjør det langt fra sikkert at de råeste spurterne som Kittel og Cavendish sitter med når rytterne tar fatt på oppløpet opp Mönckenbergstraße siste gang.

Bakken Waseberg er 800 meter lang á 15 prosent.

De to siste forseringene av bakken er 28 kilometer og 15 kilometer fra målstreken.

- Jeg har hengt med opp der i alle år. Den handler mye om å sitte godt posisjonert. Om ikke noe uvanlig skjer, skal jeg sitte med der. Med tanke på en topplassering blir det viktigste at jeg sitter bra plassert inn på de siste kilometerne da det er litt smalt og teknisk krevende.

- Er laget sterkt nok til å gi deg den nødvendige hjelpen?

- Jeg håper det er bra nok. Vi må ha med to-tre menn for å sikre meg en god posisjon mot togene til noen av de andre. Det blir vanskelig, men jeg ser fram til det, forteller 27-åringen.

Edvald Boasson Hagen (Team Sky) og Thor Hushovd (BMC Racing Team) sykler også rittet.

Begge vil sannsynligvis få frie roller og muligheten til å få til et toppresultat om de føler seg spreke.

Det britiske laget har også Ben Swift på startstreken, mens BMC kommer med et sterkt lag hvor Greg Van Avermaet kanskje er deres beste kort i kampen om seieren.

Målgang er ventet rundt klokka 16:45.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.