SMERTEFULLT: Kjetil Jansrud hadde tydelig vondt i sin skadde hånd etter målgang i Åre. Video: NRK. Vis mer

Utenlandske rivaler forbauset over Norge: - Hva var det som skjedde?

Den norske nedturen i gårsdagens super-G overrasket mange av de utenlandske konkurrentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRE (Dagbladet): Gårsdagens bitende kulde var borte. Torsdag formiddag farget og varmet solas soldater Åre. Plutselig var det påskestemning i det svenske tettstedet.

Onsdagens super-G endte med norsk nedtur, men når lyset var tilbake ble utfortreningen også et lyspunkt for de norske fartsgutta.

VITS: På spørsmål om å ta en ekstra sesong vil gå ut over familien, gir Svindal et svar med glimt i øyet som får salen til å bryte ut i latter. Video: NTB/Scanpix Vis mer

Overraskede

Dominik Paris vant gårsdagens super-G foran Vincent Kriechmayr og Johan Clarey, som delte sølvmedaljen.

Torsdag innrømmer italienske Paris at han måtte klø seg litt i hodet når det manglet nordmenn i super-G-toppen:

GULLVINNER: Dominik Paris. Foto: NTB Scanpix
GULLVINNER: Dominik Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ja, det er klart man blir overrasket når de norske ikke er med og preger løpet. Jeg tror de virkelig vil slå tilbake i utforen, sier han til Dagbladet.

Det støtter sølvvinner Kriechmayr:

- Ja, det overrasket meg, men det virker som de hadde farten igjen på dagen trening. De har vært de raskeste i super-G tidligere i sesongen, men det her var bare ett løp. De bryr seg ikke. Jeg forventer at de er revansjelystne til utforen, sier han.

Amerikanske Steven Nyman gjorde inspeksjonen sammen med blant annet Aksel Lund Svindal. Han sier at nordmannen så svært fokusert ut og sjekket løypa godt før rennet

- Ja, jeg var forbauset. Hva var det som skjedde? Vi snakket om det i lunsjen i dag. Når var egentlig sist en nordmann ikke var på pallen i en mesterskap i super-G? De var nok veldig skuffet, og jeg forventet at de kommer til å fyre seg opp til utforen, sier han til Dagbladet.

Sveitsiske Gilles Roulin er sikker på at det norske teamet kommer til å levere helt annerledes lørdag.

- De kommer til å slå tilbake. De er et godt lag med godt utstyr, så jeg er ikke bekymret for dem i det hele tatt.

Må lære å håndtere dette

Den norske troppen forteller at de nå har rettet fokus inn mot utforen, men hadde en god prat om hvordan de skulle reise seg igjen etter super-G-rennet:

- Det er noe vi har forsøkt å lære bort til Aleksander (Aamodt Kilde) og Adrian (Smiseth Sejersted). Det kommer noen punkter hvor du har store muligheter i livet og du greier å levere det, som dobbeltseier i OL eller trippelseier i Val Gardena, og så kommer det dager som i går. Det må du bare håndtere. Det forsøkte vi å håndtere på best mulig måte med hodet hevet, men det svir. Og det skal svi i lang tid, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

Aksel Lund Svindal følger opp:

- Vi prøver ikke å finne unnskyldninger, men må være klare på at det der var for dårlig. Det var ikke dritbra stemning i går, selvfølgelig. Men det gikk fort over. På middagen sånn i 7-tida da var stemningen brukbar igjen, i hvert fall der jeg satt. Men når du sitter med Adrian blir det god stemning, sier Svindal.

Aleksander Aamodt Kilde forteller at de norske gutta hadde samling i bånn etter rennet:

- Ja, det var det. Vi har glemt det som skjedde i går nå, og vi viste i dag at vi var revansjelystne. Det er godt å se at vi har farten oppe, for man blir alltid usikker etter en dag som i går, sier Kilde.

  • Herrene kjører utfor lørdag. I morgen står kvinnenes kombinasjon på programmet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer