Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utespiller ble keeperhelt

Landslagets midtbanespiller Trine Rønning (21) ble den store helten da Kolbotn gikk til semifinale i cupen. Som keeper!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kolbotn har aldri slått Trondheims-Ørn i en obligatorisk kamp tidligere. Det er også uvanlig at en utespiller avgjør kampen, som keeper. Uten Trine Rønning ville ikke dette vært mulig.

- Vanvittig deilig. Jeg har alltid drømt om å bli keeper. Nå fikk jeg endelig realisert drømmen min, sier Trine Rønning til Dagbladet etter å ha reddet tre straffer og avgjort kampen til Kolbotns fordel.

- Da Trine gikk inn og tok keeperrollen, skjønte hennes tidligere lagvenninner lite, sier Terje Gulbrandsen, far til Kolbotn-spiller Solveig.

Tullet

For etter at det sto 2-2 etter 120 spilte minutter gjorde Kolbotn-trener Peer Danefeld sjakktrekket i NM-kvartfinalen for kvinner. Han tok ut sin 17 år gamle keeper Lill Yvonne Karlsrud, og satte den tidligere Trondheims-Ørn-spilleren Trine Rønning i mål.

- Jeg er ikke så høytidelig, og sto der og tullet. Jeg tror nok de ble litt skeptiske. Jeg hadde ingenting å tape, forteller hun.

Trønder-jenta hadde spilt for Trondheims-Ørn siden hun var elleve år gammel, da hun før denne sesongen gikk til Kolbotn. Som junior sto hun noen ganger i mål, men hun har aldri vært keeper i en eliteseriekamp før i går.

Full uttelling

- Trine har spilt for oss og stått i mål på trening. Hun kjenner oss og fikk full uttelling for det i kveld, sier Trondheims-Ørn-spiller Gøril Kringen til Dagbladet.

- Vi har hatt en god tradisjon med å avslutte sesongen med cupfinale i Oslo. Slik blir det ikke i år, sier en skuffet Gøril Kringen.

KEEPERHELT: <P>Kolbotns midtbanespiller Trine Rønning ble keeperhelt da hun reddet tre straffespark mot tidligere lagvenninner i Trondheims/Ørn.