SCORET HAN? Leicester-keeper Kasper Schmeichel nikker knallhardt mot mål på overtid mot Yeovil. Ballen gikk i undersiden av tverrliggeren og spratt enten på streken eller like innenfor og ut. Chris Wood (t.v.) nikket returen i mål og er foreløpig tilkjent scoringen. Foto: Nigel French, PA / NTB Scanpix
SCORET HAN? Leicester-keeper Kasper Schmeichel nikker knallhardt mot mål på overtid mot Yeovil. Ballen gikk i undersiden av tverrliggeren og spratt enten på streken eller like innenfor og ut. Chris Wood (t.v.) nikket returen i mål og er foreløpig tilkjent scoringen. Foto: Nigel French, PA / NTB ScanpixVis mer

Utespiller kan få godkjent målet til keeper Schmeichel

Nikket inn utlikning på overtid. Eller?

(Dagbladet): Leicester-keeper Kasper Schmeichel stormet inn i motstanderens 16-meter på overtid i kampen mot bunnlaget Yeovil.

Serieleder Leicester var i ferd med å gå på en pinlig blemme mot Yeovil, som hadde tatt ledelsen allerede i kampens 22. minutt.

Det ville ikke keeperdansken være bekjent av. Han steg til værs og satte panna et innlegg fra høyresiden og nikket knallhardt i undersiden av tverrliggeren. Ballen spratt ned på streken - eller like på innsiden av den - og ut.

Lagkompis Chris Wood nikket for sikkerhets skyld returen i mål.

Foreløpig står Wood registrert som målscorer, men scoringen kan nok bli gjenstand for vurdering av panelet som gjennomgår mål der det er diskusjon rundt hvem som egentlig scoret.

Begge vil ha målet Og diskusjon var det også i går, blant annet i Leicester-garderoben.

- Begge hevder det er deres mål. Kasper sitter der inne og sjekker videobevisene, jeg har ikke sett det selv, men da Kasper nikket så jeg på assistentdommeren og han signaliserte ikke at ballen var over streken, så jeg er glad for at Chris fjernet tvilen, sier assistentmanager Craig Shakespeare til Leicesters nettside.

Han minner om at det viktigste tross alt er at laget sikret ett poeng.

- De kan krangle om det i garderoben nå og i morgen, men når vi ser på resultatet vil vi legge merke til at det bare er en scoring, og vi er bare fornøyde med det, sier Shakespeare.

I fars fotspor Kasper Schmeichel har spilt landskamper for Danmark og vært innom både Manchester City og en rekke mindre, engelske fotballklubber.

Men for mange er han nok fortsatt mest kjent som sin fars sønn.

For våre yngste eller mest glemske lesere: Pappa Peter var en gigant i målet for Danmark og Manchester United i en årrekke. Han hadde sin storhetstid på 1990-tallet.

Også Peter Schmeichel var kjent for å komme i digre klyv over banen for å være med på offensive cornere når laget hans trengte scoring på tampen av kampen. Han skapte alltid en viss usikkerhet hos motstanderne med sin solide fysikk.

Storscorer-far For United scoret Schmeichel senior ett mål i løpet av åtte år i klubben: I Uefa-cupen mot Rotor Volgograd i 1995, der han sørget for utlikning i sluttminuttene. Men det ble likevel tap på bortemålsregelen, ifølge Wikipedia.

Han scoret imidlertid seks mål for Hvidovre i 1985 og to for Brøndby i 1987. Han scoret også for Aston Villa i 2001-02-sesongen, og står oppført med ett mål på 121 landskamper for Danmark.

For Kasper Schmeichel blir gårsdagens mål det første - dersom han får det godkjent som sin scoring.

Du kan selv se scoringen slik den ble fanget opp av målfotoet på Leicester Citys offisielle Youtube-kanal.