MÅTTE SY 17 STING: Lubos Bartecko ble taklet knallhardt av Tollefsen og mistet hjelmen like før han traff isen. Det så dramatisk ut da blodet rant fra bakhodet, og slovaken måtte sy 17 sting. Foto:   REUTERS/Hans Deryk
MÅTTE SY 17 STING: Lubos Bartecko ble taklet knallhardt av Tollefsen og mistet hjelmen like før han traff isen. Det så dramatisk ut da blodet rant fra bakhodet, og slovaken måtte sy 17 sting. Foto: REUTERS/Hans DerykVis mer

Utestenger Tollefsen i tre kamper etter voldsom takling

Norge vurderer å anke.

|||

Ole-Kristian Tollefsen går glipp av de tre første VM-kampene i ishockey for Norge etter at han fikk matchstraff i OL.

Det var mot Slovakia i OL-turneringen av Tollefsen taklet slovaken Lubos Bartecko slik at vedkommende mistet hjelmen og falt isen. Han ble båret av isen og måtte sy 17 sting.

Det internasjonale ishockeyforbunds (IIHF) domskomité har sett på episoden og funnet at taklingen med overlegg var rettet mot hode og nakke. Dermed vil komiteen utestenge Tollefsen i tre VM-kamper.

Det vil si at Tollefsen går glipp av kampene mot Sverige, Tsjekkia og Frankrike.

- Uten å ha finlest saksdokumentene ser det ut som om de fastholder at det var en oppadgående bevegelse av arm og skulder mot slovakens hode, og at de dermed definerer det som tackling mot hodet, sier generalsekretær Jon Haukeland i en pressemelding.

Han slår fast at det er i strid med den forklaringen Tollefsen og det norske ishockeyforbundet har gitt.

- Det er interessant å vurdere om vi skal anke. I den vurderingen må vi finne ut om en anke har oppholdende virkning, ref. paragraf 4.2 om at «suspensions shall have immediate effect». Hva sier våre lærde venner? Vi må kanskje be om IIHFs tolkning, slår Haukelands fast.

(NTB)