Utestenger Vanessa Mae i fire år etter juks i OL-kvaliken før Sotsji

Utbredt juks i renn i Slovenia.

JUBLET FOR MÅLGANG: Men Vanessa Maes OL-deltakelse i Sotsji er nå offisielt avslørt som juks fra ende til annen. Det internasjonale skiforbundet utestenger fiolinisten i fire år for rennfiksing i kvalifiseringen.Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix
JUBLET FOR MÅLGANG: Men Vanessa Maes OL-deltakelse i Sotsji er nå offisielt avslørt som juks fra ende til annen. Det internasjonale skiforbundet utestenger fiolinisten i fire år for rennfiksing i kvalifiseringen.Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det vakte naturlig nok oppsikt da den verdenskjente fiolinisten Vanessa Mae kvalifiserte seg til storslalåmkonkurransen i OL i Sotsji.

Mae, som ble tidenes andre thailandske utøver i et vinter-OL, kvalifiserte seg med minst mulig margin etter fire renn i Slovenia i januar.

Nå viser det seg at de var fikset alle sammen.

Konkurransene ble arrangert på forespørsel av managementet til Mae, gjennom Thailands nasjonale olympiske komité. Men fiolinisten, som skal være god for nærmere 200 millioner kroner, var ikke opptatt av fair play i kvalifiseringen.

I en kjennelse som nå er publisert på det internasjonale skiforbundet, FIS, sine nettsider, utestenges hun i fire år fra enhver deltakelse i et renn på FIS-listene. Hvor som helst i verden.

Begrunnelsen er den grove fiksingen av rennene i Krvavec i Slovenia.

«Etter å ha sett bevisene og hørt forklaringene i en høring 3. oktober ... er høringspanelet overbevist om at de fire storslalåmrennene i Krvavec den 18. og 19. januar 2014 var manipulert ...», står det blant annet i kjennelsen fra FIS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer