Utestenges etter å ha kalt Agnes og Ida (11) for gutter

- Enkelte har til og med bedt oss om å vise fram passet.

KALT GUTTER: 11-åringene Agnes Lindblom og Ida Åkeson ble utsatt for trakassering under en fotballcup i sommer. Nå er to lagledere utestengt for å ha kalt de gutter. Foto:  Ludvig Thunman / Expressen
KALT GUTTER: 11-åringene Agnes Lindblom og Ida Åkeson ble utsatt for trakassering under en fotballcup i sommer. Nå er to lagledere utestengt for å ha kalt de gutter. Foto: Ludvig Thunman / ExpressenVis mer

(Dagbladet): De to elleve år gamle fotballspillerne Agnes Lindblom og Ida Åkeson fikk alt annet en en trivelig opplevelse da de spilte strandfotballcup i Åhus i sommer.

Turneringa endte med at jentene ble avbildet av en av laglederne fra et av motstanderlagene under premieutdelingen - for de skulle ha «bildebevis» på at de var gutter, skriver Expressen.

- Kalte oss løgnere Under turneringen måtte de to kortklipte jentene tåle angrep og påstander om at de var av motsatt kjønn. Lagledelsen ble pekt ut som løgnere da de fortalte at 11-åringene ikke var gutter.

- De fikk med seg spillerne sine og foreldrene deres på dette. Vi forsøkte å forklare dem at spillerne er jenter, men de nektet å akseptere det. De kalte oss løgnere og sa at vi måtte ha vondt for å sove om natta, fortalte en av de ansvarlige lederne til den svenske avisa i sommer.

Laglederen fortalte at opptrinnet førte til at flere brast ut i gråt.

- Flere av de andre jentene i laget begynte å gråte. Jeg synes virkelig synd på disse to jentene, de ble pekt ut og stirret på. Det er jo klart at ikke var noe artig, og jeg håper det ikke fører til at de slutter å spille fotball, sa laglederen. 

Bedt om å vise passet Agnes Lindbloms pappa forteller at, dessverre, er det ikke første gangen jentene har blitt tatt for å være gutter.

- Det er virkelig utrivelig at dette er blitt hverdagen, sier Jens Lindblom.

- Enkelte har til og med bedt oss om å vise fram passet. Og ved et tilfelle har vi blitt bedt om å oppgi Agnes sine fire siste siffer i personnummeret, sier pappaen til Expressen og beskriver stemninga under strandfotballturneringa i Åhus som ubehagelig.

Så langt gikk beskyldningene, at mammaen til Ida Åkeson selv tok saken i egne hender.

- Når jeg hørte masse anklager fra tribuna om at Ida og Agnes var gutter, så da fikk det være nok, sier Tina Åkeson, som da konfronterte publikum på tribuna.

Laglederne utestengt Nå har de to mest aktive involverte i angrepet på 11-åringene blitt utestengt, den ene i ett år og den andre i sju måneder.

- Vi må slå ned på det når det skjer sånne saker som er utenfor all sunn fornuft, sier Göran Nilsson i Skånes Fotballforbund til Kristianstadsbladet.

- Det her handler om trakassering, og dessuten er barna bare elleve år gamle. Det er uten tvil en trist situasjon, sier Nilsson videre.