Utestenges etter albueslag

Rosenborgs David Akintola er ilagt tre kampers karantene for måten han brukte albuen mot Vålerengas Sam Adekugbe i eliteseriemøtet lagene imellom nylig.

KARANTENE: Rosenborgs David Akintola utestenges i tre kamper. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KARANTENE: Rosenborgs David Akintola utestenges i tre kamper. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er klart etter at disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har sett nærmere på og behandlet den mye omtalte episoden.

I utvalgets redegjørelse, som er lagt ut på Norges Fotballforbunds nettsider tirsdag, heter det at «albuen traff hodet til Adekugbe med stor fart og kraft, noe som medfører stort skadepotensiale».

Videre henvises det til at dommertrioen ikke fikk med seg episoden, og at disiplinærutvalget således kan straffe spillere som begår regelbrudd som normalt ville ført til utvisning.

«Disiplinærutvalget har konkludert med at Akintola har handlet på en slik måte at han skal sanksjoneres for hendelsen», skriver utvalget.

Mildere enn Bamba

I redegjørelsen trekkes det en parallell til episoden der Branns Daouda Bamba fikk fire kampers karantene for albuebruk mot Tromsøs Simen Wangberg nylig.

«Disiplinærutvalget mener at foreliggende sak er noe mildere enn Bamba-saken. Det vises til at kraften i slaget er noe mindre og at graden av forsettlighet anses høyere i Bamba-saken», heter det i begrunnelsen for Akintola-straffen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer