Utestenges etter rødt kort og tirade

Lionel Messi må stå over Argentinas første kvalifiseringskamp til VM 2022 etter rødt kort og tiraden mot det søramerikanske fotballforbundet under Copa America.

UTESTENGES: Lionel Messi utestenges i én kamp. Foto: Nelson ALMEIDA / AFP
UTESTENGES: Lionel Messi utestenges i én kamp. Foto: Nelson ALMEIDA / AFPVis mer

Da Argentina røk ut mot erkerival Brasil i Copa America-semifinalen, gikk Messi hardt ut mot dommerteamet og turneringsledelsen ved å anklage dem for korrupsjon. Det hjalp neppe på stemningen at fotballstjernen ble feilaktig utvist i bronsekampen.

- Det var manglende respekt for oss i Copa America. Vi kunne gjort det bedre, men de lot oss ikke komme til finalen. Korrupsjon og dommerne lar ikke fans nyte fotball. Det ødelegger fotball, uttalte Messi etter oppgjøret.

I tillegg nektet Messi å delta på medaljeseremonien fordi han ikke «ville være en del av denne korrupsjonen», ifølge ham selv.

Nå har altså straffen kommet. I tillegg til å bli utestengt i den første kvalifiseringskampen til VM i 2022, fikk Messi en bot på drøye 1500 dollar, eller 12.000 kroner.

Straffen var langt mindre enn det som tidligere hadde blitt meldt. Det var snakk om to års utestengelse fra det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL), men fasit ble altså bare en kamp.