Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SYKKEL:

Utestenges for å ha slått Kittel til blods

UCI straffer Andriy Grivko.

KUTT: Marcel Kittel fikk et kutt over øyet etter å ha blitt slått av Andriy Grivko. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
KUTT: Marcel Kittel fikk et kutt over øyet etter å ha blitt slått av Andriy Grivko. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Knuffing i feltet er ikke uvanlig da posisjonskrigen er på sitt mest intense, men under den tredje etappen av Dubai Tour i februar gikk det litt vel langt.

Andriy Grivko langet ut med albuen mot Marcel Kittel og traff ham like over øyet. Hendelsen ble ikke fanget på kamera, men en rekke ryttere var vitne til hendelsen og man kunne se en blodig Kittel i etterkant.

Nå har det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bestemt seg for å utestenge Astana-rytteren for bråket.

Marcel Kittel ba i etterkant om en seks måneders utestengelse for 33-åringen, men UCI har valgt fra og med 1. mai 2017 å utestenge kazakhstaneren i 45 dager.

LES OGSÅ: Kittel om kamphane: - Han bør utestenges i seks måneder

- Han kan ikke skubbe ryttere av veien

Under paragraf 12.1.005 står det at UCI kan suspendere ryttere fra én til seks måneder for ryttere som oppfører seg voldelig, eller bruker krenkende eller fornærmende språk mot eller om kommissærer eller UCI - eller setter sporten eller UCIs rykte eller interesser i et dårlig lys.

Etter sammenstøtet i Dubai Tour ble Grivko kastet ut av rittet, og aksepterte den avgjørelsen, men til tross for at han var enig i avgjørelsen påpekte han at rytterne må ha respekt for hverandre.

- OK, han er en leder, men han kan ikke skubbe rytterne av veien.

Kittel beskrev hendelsen slik:

– Jeg forsøkte å komme meg rundt og endte opp mellom Grivko og lagkameraten hans. Jeg måtte gi Grivko en dytt, men jeg tok ikke armene av styret mitt. Jeg forsøkte å spørre den unge rytteren om hvorfor han tok slike sjanser og da fikk jeg et slag i ansiktet, forteller Kittel til cyclingnews.com.