Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utestenges fra all håndball i én måned etter de fire røde kortene

Knallhard innstilling fra påtalenemnda.

UTESTENGES: Elverum-treneren Michael Apelgren utestenges i én måned etter de fire røde kortene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
UTESTENGES: Elverum-treneren Michael Apelgren utestenges i én måned etter de fire røde kortene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Elverum-trener Michael Apelgren kan gå glipp av nesten hele sluttspillet i norsk eliteseriehåndball etter at fire av spillerne hans fikk røde kort med vilje.

Det skriver Østlendingen.

Elverum pådro seg fire røde kort i eliteseriekampen mot Lillestrøm for å slippe å få suspensjoner i sluttspillet. Trener Michael Apelgren innrømmet etter kampen at hans spillere fikk de røde kortene med vilje.

Lillestrøm valgte å klage inn Elverum til håndballforbundet og innstillingen fra påtalenemnda er, ifølge Østlendingen, knallhard.

Avisen erfarer at innstillingen går ut på at Apelgren utestenges fra all håndball i én måned. Han vil dermed ikke få lede, trene eller kommunisere med laget – og han får heller ikke jobbe fra Elverum Håndballs lokaler i løpet av de 30 dagene han er utestengt.

Det vil i så fall bety at treneren ikke er tilbake på benken før etter en eventuell 2. semifinale i sluttspillet om dommen blir lik håndballforbundets innstilling.

Tre av fire spillere risikerer utestengelse

Erik Henriksen, daglig leder i Elverum Håndball, bekrefter til TV 2 at klubben har mottatt innstillingen fra påtalenemnda.

– Vi har visst om denne innstillingen, og har gitt et svar til domskomiteen. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken, sier han.

Østlendingen skriver også at innstillingen går ut på at tre av de fire spillerne som pådro seg røde kort, skal utestenges i to kamper. Erik Thorstensen Toft, som tidligere har uttalt til Østlendingen at hans røde kort var reelt, skal ifølge innstillingen slippe ytterligere straff.

Elverum, som valgte Drammen i første kamp i sluttspillet, har 14 dager fra dommen foreligger til å anke saken.

Dagbladet har forsøkt å nå Apelgren og LTH-trener Stian Bjermeland uten å lykkes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media