15: Tidligere i dag kunngjorde det amerikanske antidopingbyrået at den 29 år gamle tennisspilleren Wayne Odesnik har avgitt en positiv dopingprøve. Dommen er 15 års utestengelse. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
15: Tidligere i dag kunngjorde det amerikanske antidopingbyrået at den 29 år gamle tennisspilleren Wayne Odesnik har avgitt en positiv dopingprøve. Dommen er 15 års utestengelse. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

Utestenges i 15 år (!) for doping: - Farvel, Wayne. Godt å bli kvitt deg

Tatt for andre gang.

(Dagbladet): Tidligere i dag kunngjorde det amerikanske antidopingbyrået at den 29 år gamle tennisspilleren Wayne Odesnik har avgitt en positiv dopingprøve.

Da Odesnik også tidligere har blitt tatt for doping blir straffen av det strengere slaget, og amerikaneren blir nå utestengt i 15 år - det vil si at karrieren hans er over.

- Farvel, Wayne. Godt å bli kvitt deg, skriver tennisstjerna Andy Murray på Twitter.

Dømt tidligere 29-åringen ble første gang tatt i 2010 for besittelse av veksthormoner. Han var utestengt i litt over ett år etter at han kjente seg skyldig i henhold til tiltalen.

Han ble i utgangspunktet utestengt i to år, men forbundet halverte dommen fordi han hadde samarbeidet med etterforskerne i saken. Likevel understreket han det faktum at han aldri selv hadde testet positivt på noen ulovlige stoffer. Så var ikke tilfellet denne gangen.

Prøvene som skal ha gitt utslag på en rekke ulovlige medikamenter ble tatt i desember 2014 og januar 2015 - blant annet steroider.

77. som beste Straffen ble tilbakestilt noen måneder til 30. januar, men det vil fortsatt si at kalenderen vil vise 29. januar 2030 før Odesnik igjen kan konkurrere. Da vil han være 44 år gammel.

Odesniks beste ranking i karrieren kom i 2010 da han var rangert som verdens 77. beste tennisspiller. I dag, før utestengelsen, var han på en 176.-plass.

Han har bare én gang tatt seg til tredje runde i en Grand Slam-turnering. Det gjorde han i French Open i 2008.