Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Margarita Vasileva utestenges i 18 måneder - jublet for stafettseier i vinter

Utestenges i 18 måneder - beholder verdenscupseier

Den russiske skiskytteren Margarita Vasileva var med å vinne en verdenscupstafett for Russland i vinter. Nå er hun utestengt i 18 måneder for brudd på antidopingreglementet. Likevel beholder russerne verdenscupseieren i Oberhof - da Norge ble nr. 4.

DOPSJOKK: Skiskytteren Margarita Vasileva er utestengt i 18 måneder etter å ha unngått tre dopingtester i løpet av et år. Foto: NTB Scanpix
DOPSJOKK: Skiskytteren Margarita Vasileva er utestengt i 18 måneder etter å ha unngått tre dopingtester i løpet av et år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skiskytteren Margarita Vasileva utestenges i 18 måneder for brudd på antidopingreglementet. Det varsler det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Tre ganger har den russiske skiskytteren brutt meldeplikten og mistet tre dopingtester i løpet av de siste tolv månedene.

Det får harde konsekvenser.

Alle resultatene til Vasileva etter 4. februar 2019 strykes umiddelbart.

Det betyr samtidig at Vasileva ikke mister verdenscupseieren som hun var med å ta sammen med det russiske laget på verdenscupstafetten i Oberhof 13. januar.

Norge snytt?

Yurlova-Percht, Evgeniya Pavlova og Larisa Kuklin var de tre andre på laget da 28-åringens høydepunkt i karrieren fant sted i januar.

I denne stafetten ble Norge nr. 4 og ville ha blitt flyttet opp til pallplass, hvis resultatene til Vasileva hadde blitt strøket enda lenger tilbake. Men 28-åringen beholder alle resultater før 4. februar 2019.

Tiril Eckhoff, Ingrid LandmarkTandrevold, Thekla Brun-Lie og Karoline Knotten gikk på det norske laget.

SEIER: Margarita Vasileva gikk til topps på stafetten i Oberhof sammen med Ekaterina Yurlova-Percht, Evgeniya Pavlova og Larisa Kuklin i januar. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Margarita Vasileva gikk til topps på stafetten i Oberhof sammen med Ekaterina Yurlova-Percht, Evgeniya Pavlova og Larisa Kuklin i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kan anke

Vasileva - med bronse fra junior-VM i 2012 - mister imidlertid to av hennes beste individuelle plasseringer i verdenscupen, 14.- og 15.-plassen i Soldier Hollow midt i februar.

Utestengelsesperioden varer fra og med 17. september 2019, altså i går.

Vasileva og det russiske forbundet har 21 dager på seg til å anke avgjørelsen inn til CAS.

Den russiske skiskytteren ble nr. 38 i verdenscupen sammenlagt forrige sesong, 13 plasser foran Synnøve Solemdal, men godt bak trioen Marte Olsbu, Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media