Utestenges i åtte år

Den amerikanske turntreneren Maggie Haneys metoder ryster USA. Nå er hun utestengt i åtte år.

OVERGREP: Maggie Haney (t. h.) er utestengt fra turn i åtte år på grunn av fysisk og psykisk mishandling. Her sammen med turnstjerna Riley McCusker. Foto: Luis ROBAYO / AFP / NTB Scanpix
OVERGREP: Maggie Haney (t. h.) er utestengt fra turn i åtte år på grunn av fysisk og psykisk mishandling. Her sammen med turnstjerna Riley McCusker. Foto: Luis ROBAYO / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske turntreneren Maggie Haney, som til daglig holder til i New Jersey, har blitt utestengt fra idretten i åtte år. Det skriver blant annet USA Today.

USAs turnforening bekreftet i dag at hun utestenges som følge av at hun skal ha begått både fysiske og psykiske overgrep mot sine utøvere. Det skal være snakk om ren mobbing i flere av tilfellene.

Haney har hatt én eller flere utøvere på USAs junior- eller seniorlandslag hvert år siden 2013.

Kommenterte vekta

Ifølge USA Today skrek hun mot utøverne når feil ble begått, sparket flere ut fra trening og kommentert utøveres vekt. Haney skal også ha tvunget utøverne sine til å trene, til tross for at de slet med skader.

- USA Gymnastics kan bekrefte at høringen relatert til Maggie Haney er konkludert. Det uavhengige panelet – med tre medlemmer fra turnmiljøet, inkludert en advokat, en klubbeier og en tidligere landslagsutøver – har kommet fram til at Haney har brutt USA Gymnastics regler for etisk oppførsel, sportspolitikk og andre regler, heter det fra turnforeningen.

Etter åtte års utestengelse må hun søke for å kunne bli medlem igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer