Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utestenges på livstid

Burnley-ledelsen mener å vite hvem som sto bak flybanneret som vakte sterke reaksjoner.

PREMIER LEAGUE: Flere Twitter-brukere raser etter at dette flyet fløy over Etihad stadion med et kontroversielt budskap. Foto: NTB Scanpix. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Det bekrefter Burnleys administrerende direktør Neil Hart overfor Sky Sports.

- Vi mener å vite hvem som er de ansvarlige, og de vil bli utestengt på livstid, sier han.

Kampen for å bekjempe rasisme i idretten har fått stor oppmerksomhet også i Premier League den siste tiden. Mandag gikk spillerne til både Burnley og Manchester City ned på kne før kampstart for å markere sin støtte, samtidig som draktene var påført skriften «Black Lives Matter».

Ikke lenge etter antirasisme-markeringen kunne et småfly sees over arenaen i Manchester. Bak hang et banner med påskriften «White Lives Matter Burnley». Det skapte raskt reaksjoner, og allerede i pausen rykket Burnley ut på egne nettsider med en skarp fordømmelse av flystuntet.

- Da jeg så banneret passere over arenaen fra direktørenes tribune, ble jeg forferdet. Det er ordet jeg vil bruke. Jeg ble skamfull over å se noe bli dratt over Etihad på den måten, sier administrerende direktør Hart til Sky Sports.

Burnley-kaptein Ben Mee var raskt ute etter kampen og tok sterkt avstand fra markeringen.

Tirsdag opplyste politiet i Lancashire at ingen lover ble brutt i forbindelse med stuntet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!