Utestengt - flykter

Det hviterussiske langrennstalentet Darja Dolidovitsj (17) og resten av familien har flyktet fra landet i frykt for myndighetene. Hun føyer seg inn i rekken av flere hviterussiske utøvere som har fått problemer for sine politiske meninger.

NEKTET: Darya Dolidovich har mistet muligheten til å stille opp i internasjonale konkurranser. Foto: Sergei Dolidovich/Reuters
NEKTET: Darya Dolidovich har mistet muligheten til å stille opp i internasjonale konkurranser. Foto: Sergei Dolidovich/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Darja Dolidovitsj er blitt fratatt sin FIS-kode, og kan dermed ikke stille i konkurranser som er arrangert av det internasjonale skiforbundet.

17-åringen og faren Sergej Dolidovitsj, som selv var en merittert langrennsløper, hevder at familiens politiske uttalelser er grunnen. De mener nemlig at landets president Alexander Lukasjenko rigget valget da han ble gjenvalgt i 2020.

- Darja har blitt fratatt retten til å delta i konkurranser. Jeg ser ikke muligheten for at hun fortsetter karrieren i Hviterussland, forteller faren Sergej Dolidovitsj til nyhetsbyrået Reuters.

Nå har altså familien valgt å flykte til Polen.

- For tre måneder siden kunne jeg ikke ha forestilt meg, selv i et mareritt, at jeg skulle ende opp med å forlate landet mitt, sier Sergej Dolidovitsj.

Har ikke fått en begrunnelse

Det hviterussiske skiforbundet opplyste i et brev den 31. januar at hennes FIS-kode hadde blitt deaktivert i desember. Ifølge Reuters, som har sett brevet, skal det ikke ha blitt gitt en begrunnelse for hvorfor det ble gjort.

FIS har selv etterlyst en begrunnelse fra det hviterussiske forbundet, men har så langt ikke fått svar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer