Utestengt et halvt år etter tullebud på Messi

Presidenten i fransk amatørklubb: - Det var bare en fleip.

IKKE TIL FC BORNE: Lionel Messi er blitt verdsatt til over en milliard kroner av Barcelona. Franske FC Borne, som kommer fra en landsby med rundt 400 innbyggere, ble straffet for å kaste bort andres tid da de nylig forsøkte seg med et tullebud på argentineren. Foto:  (AP Photo/Siu Wu)
IKKE TIL FC BORNE: Lionel Messi er blitt verdsatt til over en milliard kroner av Barcelona. Franske FC Borne, som kommer fra en landsby med rundt 400 innbyggere, ble straffet for å kaste bort andres tid da de nylig forsøkte seg med et tullebud på argentineren. Foto: (AP Photo/Siu Wu)Vis mer

(Dagbladet): I januar røpet Arsene Wenger at han hadde lagt inn et bud på Lionel Messi, som en liten protest på det han oppfatter som en utidig jakt på Cesc Fabregas.

Svaret fra Barcelona var at han i så fall måtte bla opp 1,1 milliarder kroner.

Nå har enda en franskmann gjort et useriøst framstøt for å sikre seg argentineren. Men der Wenger kunne tillate seg å le av det hele, er president Cédric Enjolras i den franske amatørklubben FC Borne blitt belønnet med seks måneders utestengelse for sin forsøksvise morsomhet.

Det franske fotballforbundet ville nemlig ikke se det komiske i situasjonen, og langt mindre videresende budet, da de mottok en formell henvendelse på Messi fra FC Borne.

- Man kan ikke akseptere sånn oppførsel. Det var kanskje en spøk, men vi er her for å gjøre en seriøs jobb, sier Yves Begon ved kontoret for spillerregisteringer ifølge The Guardian.

Klubbpresident Enjolras graver seg ikke ned tross den strenge straffen og tyr i stedet til galgenhumor.

- Jeg må tilbringe tre måneder bak lås og slå, fleiper han.

Bakgrunnen for tullebudet forklarer han slik:

- Når små klubber skal legge inn bud må man fylle ut et skjema på nettet. Jeg bestemte meg for å registrere et bud, så jeg skrev navnet Lionel Messi, fødselsdatoen og moderklubben hans inn i systemet. Deretter sendte ligaen vår forespørselen videre til forbundet. De lot seg sjokkere og nektet å formidle budet til sin spanske motpart. Jeg er blitt utestengt i seks måneder, hvorav tre er gjort betinget. Det var bare en fleip for å more noen venner.