Utestengt for fyll

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Mens resten av Tromsø-laget jubler for nyvunnet sportslig framgang er tidligere U-21-landslagskaptein Olav Råstad utestengt fram til neste mandag for fyll.

På grunn av en fuktig tur på byen forsov 22-åringen fra Harstad seg til treningen klokka 11.00 sist torsdag - dagen etter at Tromsø sikret kvartfinaleplass i cupen etter 2-0 seieren over Stabæk.

En kamp Råstad for øvrig ble vraket til.

Sammen med noen kamerater var han innom flere utesteder i Tromsø før han ruslet hjem etter stengetid.

Torsdag formiddag hadde ingen hørt noe fra den anvendelige fotballspilleren, og da det ble kjent at han forsov seg på grunn av at han hadde vært på byen og drukket, svarte TIL-ledelsen med å utestenge ham fram til neste mandag.

- Beklager

Trolig har U-21-landslagsspilleren også fått en bot som svir.

- Det er bare å konstatere at det man gjør, får konsekvenser, og jeg beklager dette overfor klubben og alle som støtter TIL. Det skal ikke gjenta seg, sier Olav Råstad til Dagbladet.

Den angrende synderen har av sportslige årsaker vært ute av laget de to siste kampene. Han vil ikke si om det er bakgrunnen for at han valgte å blåse ut med en kule på byen sist onsdag.

- Da kommenterer jeg Terje Skarsfjords laguttak. Det ønsker jeg ikke å gjøre. Men jeg har ingen problemer med å snakke om hvorfor jeg er utestengt. Jeg er jo ikke på trening, så det er jo enkelt for alle å forstå hvorfor, sier Olav Råstad.

- Vil tilbake

- Synes du reaksjonen er for streng?

- Jeg tar den straffen jeg får. Naturligvis angrer jeg nå på at jeg gikk på byen den kvelden, og jeg lover å jobbe knallhardt for å spille meg inn på laget igjen. Det er full tenning når jeg er tilbake på trening neste mandag, sier den åpenhjertige TIL-spilleren.

Sjøl hevder Råstad at han ikke var overstadig beruset den aktuelle kvelden:

- Jeg vil ikke bruke ordet full. Men det ble noen pils. Ja, det ble det, erkjenner han.

Trist tidspunkt

Tidspunktet for alkohol-saken er også det verst tenkelige:

Etter langvarig sportslig motgang har TIL endelig begynt å vinne fotballkamper igjen.

Lav selvtillit er snudd til optimisme og medgang.

Da er fokus på alkohol og utestengelse det siste klubben trenger.

- Hva har du lært av dette?

- Noe jeg for så vidt allid har vært klar over: At idrett og alkohol ikke hører sammen. Dette er med andre ord en real lærepenge for meg, men jeg skal komme styrket ut av dette. Man lærer så lenge man lever, sier Olav Råstad.

BEKLAGER: - Jeg beklager dette overfor klubben og alle som støtter TIL. Det skal ikke gjenta seg, sier Olav Råstad til Dagbladet.