Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utestengt for to år

I 2002 løp han inn til verdensrekord på 100 meter. I går ble Tim Montgomery dømt til to års utestengelse for doping

Montgomerys straff startet 6. juni i år, og strekker seg dermed til juni 2007. I tillegg bestemte Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) i Lausanne at alle resultatene til den amerikanske sprinteren satt etter 31. mars 2001 skal slettes.

Det betyr at rekordløpet på 9,78 fra Paris i 2002 er historie. Montgomerys tid var gjeldende verdensrekord fram til Asafa Powell løp på 9,77 i Aten i juni i år.

Den dobbelte OL-mester i stafett, Chryste Gaines, er også utestengt for to år.

Ikke prøve

Montgomery var anmeldt av Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) for bruk av prestasjonsfremmende stoffer. USADA hadde lagt ned påstand om utestengelse på livstid. Det til tross for at 30-åringen aldri har avlagt noen positiv dopingtest.

De nye reglene til USADA tilsier at en utøver kan utestenges selv om denne ikke har levert en positiv dopingprøve, men at byrået sitter på sterke nok bevis til å dømme utøveren. Og USADA satt på gode bevis.

Dopingcocktail

Ifølge Los Angeles Times satt de amerikanske dopingjegerne på mye dokumentasjon i saken mot Montgomery. Papirer som avisa har fått tak i viser at Montgomery har brukt en cocktail av forbudte stoffer. Blant disse designer-

steroidet tetrahydrogestrinone (THG), erythropoietin (EPO), veksthormoner (HGH) og insulin.

Mannen designer-steroidet THG var sjefen for The Bay

Area Laboratory Co-Operative (BALCO), Victor Conte.

Conte har i intervjuer i etterkant fortalt at han ga Montgomery THG, EPO og insulin. Og ikke bare han, men også samboeren, OL-vinneren Marion Jones.

DØMT: Tim Montgomery er utestengt, og 9,78 er historie.
DØMT: OL-mester Chryste Gaines er utestengt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling