Shelby Houlihan, OL i Tokyo

Utestengt fra konkurranser - skylder på burrito

Shelby Houlihan (28) går glipp av muligheten til å kvalifisere seg til OL i Tokyo etter en positiv dopingtest. Hun gir en burrito skylda.

GULL: Her krysser Shelby Houlihan mållinjen som førstemann under 5000 meter i U.S Champioships Meet i 2019. FOTO: Charlie Neibergall/AP.
GULL: Her krysser Shelby Houlihan mållinjen som førstemann under 5000 meter i U.S Champioships Meet i 2019. FOTO: Charlie Neibergall/AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OL i Tokyo går av stablene 23. juli. Det blir uten mellomdistanseløper Shelby Houlihan fra USA. Hun har nemlig blitt utestengt fra konkurranser i fire år etter å ha testet positivt for steroidet nandrolon. Det melder løperen i et innlegg på Instagram.

Det var antidopingsorganisasjonen Athletics Integrity Unit (AIU) som utestedet utestengelsen.

Til CNN opplyser de at tre medlemmer av the Court of Arbitration for Sport (CAS) avviste anken etter å ha hørt bevis og argumenter fra løperens advokater.

Houlihan har på sin Instagram delt et langt innlegg hvor hun forteller at hun er skuffet over avgjørelsen.

- Jeg er fullstendig knust, forvirret, ødelagt, sint, og føler meg forrådt av sporten jeg elsker og har lagt hele min sjel for å bli god i, skriver Houlihan på sin Instagram.

Selv mener hun at det positive utslaget kommer fra en burrito med svinekjøtt, som hun kjøpte fra en food truck i hjembyen Beaverton i Oregon. En studie gjort av World Anti-Doping Agency (WADA) har funnet ut at svin kan inneholde spor av steroidet nandrolon.

- La meg være helt tydelig: Jeg har aldri tatt noen prestasjonsfremmende midler. Og det inkluderer det jeg er anklaget for å ha tatt, skriver hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer