Shelby Houlihan, OL i Tokyo

Utestengt fra konkurranser - skylder på burrito

Shelby Houlihan (28) går glipp av muligheten til å kvalifisere seg til OL i Tokyo etter en positiv dopingtest. Hun gir en burrito skylda.

GULL: Her krysser Shelby Houlihan mållinjen som førstemann under 5000 meter i U.S Champioships Meet i 2019. FOTO: Charlie Neibergall/AP.
GULL: Her krysser Shelby Houlihan mållinjen som førstemann under 5000 meter i U.S Champioships Meet i 2019. FOTO: Charlie Neibergall/AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OL i Tokyo går av stablene 23. juli. Det blir uten mellomdistanseløper Shelby Houlihan fra USA. Hun har nemlig blitt utestengt fra konkurranser i fire år etter å ha testet positivt for steroidet nandrolon. Det melder løperen i et innlegg på Instagram.

Det var antidopingsorganisasjonen Athletics Integrity Unit (AIU) som utestedet utestengelsen.

Til CNN opplyser de at tre medlemmer av the Court of Arbitration for Sport (CAS) avviste anken etter å ha hørt bevis og argumenter fra løperens advokater.

Houlihan har på sin Instagram delt et langt innlegg hvor hun forteller at hun er skuffet over avgjørelsen.

- Jeg er fullstendig knust, forvirret, ødelagt, sint, og føler meg forrådt av sporten jeg elsker og har lagt hele min sjel for å bli god i, skriver Houlihan på sin Instagram.

Selv mener hun at det positive utslaget kommer fra en burrito med svinekjøtt, som hun kjøpte fra en food truck i hjembyen Beaverton i Oregon. En studie gjort av World Anti-Doping Agency (WADA) har funnet ut at svin kan inneholde spor av steroidet nandrolon.

- La meg være helt tydelig: Jeg har aldri tatt noen prestasjonsfremmende midler. Og det inkluderer det jeg er anklaget for å ha tatt, skriver hun.

Hun understreker samtidig at hun elsker å presse kroppen sin til det ytterste for å finne sin egen grense

- Jeg tror på idretten og på å presse kroppen til grensen for å finne ut hvor grensen går. Jeg er ikke interessert å i jukse. Jeg gjør ikke dette for utmerkelser, penger eller berømmelse. Jeg gjør det fordi jeg elsker det.

I disse dager arrangeres det også innendørs-EM i friidrett, i Torun, Polen. Under fredagens 1500-meter-finale i innendørs-EM i Polen, så det ut som om Jakob Ingebrigtsen nok en gang kunne løfte hendene i været, da han gikk inn til seier foran polske Marcin Lewandowski. Men, kort tid etter målgang kom kontrabeskjeden. Ingebrigtsen var disket. Vis mer

Houlihan fikk vite om den positive testen i januar, og anket umiddelbart saken. Et drøy halvt år seinere fikk hun avslag, og beskjed om at utestengelsen forble.

I en pressemelding sier trener Jerry Schumacher at han mener hun har blitt behandlet urettferdig, og går hardt ut mot Athletics Integrity Unit (AIU) og WADA.

- Skam dere! Skam dere for at dere ikke bryr dere om sannheten, skriver han i pressemeldingen.

Houlihan representerte USA i sommer-OL i 2016 hvor hun endte på 11.- plass på 5000-meteren. Hun er innehaver av den amerikanske rekorden på både 1500- og 5000 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer